Αρχείο κατηγορίας Δράσεις

Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

Στις 21 Μαϊου στο σχολείο μας εκδήλωση για την επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων. Η εκπαιδευτικός Ξ.Πολυχρονίδου μίλησε στους μαθητές για τα γεγονότα της εποχής, πρόβαλε βίντεο και παρουσίασε την εργασία της Ε΄ τάξης για την ιστορία της Ν.Σάντας.

Επίσκεψη του ΝΗΡΕΑ

Την Τρίτη 15 Μαΐου επισκέφθηκε το σχολείο μας το Κέντρο Πρόληψης ΝΗΡΕΑΣ. Οι τάξεις Α΄, Β΄και Γ΄είχαν τη δυνατότητα μέσα από δραστηριότητες του προγράμματος «Ο κήπος με τις 11 γάτες» να αντιληφθούν πόσο σημαντική είναι η αυτοπεποίθηση και η δύναμη του να λες όχι σε ό,τι σε βλάπτει.

dav  IMG-8891ecafb97badb3149e73d4032c4bae-V

IMG-fb19796d4e8072495fc77d6408c2f6b9-V dav

Εκπαιδευτική εκδρομή στο Αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Οι μαθητές των Γ΄, Δ΄ και ΣΤ΄τάξεων του σχολείου μας πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης. Αφού περιηγήθηκαν στο χώρο του αεροδρομίου, στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της Ellinair. Εκπρόσωποι της εταιρείας συνόδευσαν μαθητές και συνοδούς σ’ένα αεροσκάφος, όπου εκεί οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το πιλοτήριο και να ενημερωθούν για τους κανόνες ασφάλειας που ισχύουν κατά τη διάρκεια μιας πτήσης. Αεροσυνοδοί πρόσφεραν σε όλους κεράσματα.

20180424_111712 20180424_111908

ellinair Γ

Το σχολείο μας σήμερα μύρισε κρέπες!

Μμμμ…! Τι μυρωδιά, τι νοστιμιά!

Σήμερα λοιπόν, στην ώρα των Γαλλικών φτιάξαμε και φάγαμε κρέπες!

Νωρίτερα, είχαμε μάθει για το έθιμο της κρέπας (οι Γάλλοι φτιάχνουν και τρώνε κρέπες όλο τον χρόνο αλλά κυρίως για να γιορτάσουν την Υπαπαντή του Χριστού στις 2 Φεβρουαρίου) ζωγραφίσαμε και φτιάξαμε ωραίες αφίσες και μάθαμε τα μυστικά της συνταγής της.

Αποφασίσαμε να φέρουμε όλα τα υλικά και η κυρία των Γαλλικών να φέρει τα εργαλεία και τις κρεπιέρες.

Ετοιμαστήκαμε, οργανωθήκαμε και ξεκίνησε μια όμορφη εμπειρία!

Κάναμε μικρές ομάδες που ετοίμαζαν τη ζύμη, σέρβιραν και βέβαια συγχρόνως τρώγαμε.

Οι κρεπιέρες πήραν φωτιά και η κυρία δεν προλάβαινε να ψήνει και να βγάζει τους μικρούς στρόγγυλους «ήλιους»!

Κατά τον μεσαίωνα  στην Γαλλία, η κρέπα με το στρογγυλό της σχήμα και το κίτρινό της χρώμα συμβόλιζε τον ήλιο και την άνοιξη.

Πραγματικά μάθαμε,  απολαύσαμε ένα «ζωντανό» μάθημα και γυρίσαμε σπίτια μας με τη γεύση της γλυκιάς κρέπας στο στόμα!

Και του χρόνου!!!!!

Οι μαθητές της Ε’ τάξης Γαλλικών του Δημ. Σχολείου Ν. Σάντας   19/4/2018

Ανακύκλωση – Αφίσα

Στο πλαίσιο του προγράμματος Ανακύκλωση-Κομποστοποίηση οι μαθήτριες της Δ΄τάξης ετοίμασαν αφίσες για να προβάλουν την Ανακύκλωση στη Σχολική και Τοπική κοινωνία.

αφισα 4   αφισα 2

Ανακύκλωση

Στο πλαίσιο του καινοτόμου προγράμματος Ανακύκλωση-Κομποστοποίηση-Βοτανικός κήπος οι μαθητές της Δ΄ τάξης έφτιαξαν χαρτοπολτό σύμφωνα με τις οδηγίες της δασκάλας Μαρίας Στεφάνου

20180308_121046 2 (2)

3 (2) 4