Προώθηση Θετικής Συμπεριφοράς – SWPBS

Το έργο “Δημιουργώντας Ενιαία, Θετικά και Δίκαια Σχολικά Περιβάλλοντα μέσω του Συστήματος Προώθησης Θετικής Συμπεριφοράς” (SWPBS) είναι ένα έργο επιχορηγημένο από το ταμείο ERASMUS + (Βασική Δράση 3), το οποίο στοχεύει στη δημιουργία ενός σχολικού πλαισίου που να προωθεί την ενιαία εκπαίδευση, τον κοινωνικοσυναισθηματικό τομέα για όλα τα παιδιά μέσα στις σχολικές μονάδες τεσσάρων Ευρωπαϊκών χωρών (Κύπρος, Φινλανδία, Ελλάδα, Ρουμανία).

Η Προώθηση Θετικής Συμπεριφοράς (PBS) αποτελεί μια προσέγγιση που είναι βασισμένη στην επιστημονική τεκμηρίωση, η οποία στοχεύει στην ενίσχυση της Ποιότητας της Ζωής και στην ελαχιστοποίηση της προβληματικής συμπεριφοράς των ατόμων (Carr, et al., 2002). Για να επιτευχθεί αυτό, το σύστημα Προώθησης Θετικής Συμπεριφοράς επικεντρώνεται στην ανάπτυξη των θετικών συμπεριφορών των ατόμων (συμπεριφορές που σχετίζονται με την ακαδημαϊκή επίδοση, την υγεία, την κοινωνική, την ψυχαγωγική, την κοινοτική και την οικογενειακή επιτυχία).

Το πρόγραμμα υλοποιείται από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και το σχολείο μας συμμετέχει από τη σχολική χρονιά 2021-2022 & 2022-2023

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.