Εργαστήρια  Δεξιοτήτων ¨Δες τη ζωή μέσα από τα μάτια ενός ακηδεμόνευτου σκύλου¨

Οι  μαθητές  και  οι  μαθήτριες  της  Α΄  τάξης  ολοκλήρωσαν  το  πρόγραμμα  του  θεματικού  κύκλου  Φροντίζω το Περιβάλλον, ¨ Δες τη ζωή μέσα από τα μάτια ενός ακηδεμόνευτου σκύλου Τα  παιδιά  έμαθαν  να  αναγνωρίζουν τη στάση σώματος των σκύλων, κατάλαβαν πως πρέπει να προσεγγίζουν τα αδέσποτα σκυλάκια, πόσο δύσκολη είναι η ζωή τους. Επίσης αντιλήφθηκαν πόσο σημαντικό είναι να γίνουν υπεύθυνοι κηδεμόνες ζώων.

Εργασία στη Γεωγραφία τάξης Ε’ με χρήση Τρισδιάστατου εκτυπωτή

Οι μαθητές της Ε΄ τάξης σε συνεργασία με τον δάσκαλο πληροφορικής κ. Παναγιώτη Ραφαηλίδη ήρθαν σε επαφή με την τρισδιάστατη εκτύπωση στα πλαίσια του μαθήματος της Γεωγραφίας. Μελέτησαν τα χαρακτηριστικά ενός τρισδιάστατου χάρτη και στη συνέχεια χρωμάτισαν τις μακέτες απεικονίζοντας τα γεωμορφολογικά στοιχεία κάθε περιοχής.

ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Το σχολείο μας κάθε χρόνο υλοποιεί μια σειρά δράσεων για την ευαισθητοποίηση, την εκπαίδευση και την αλλαγή στάσης των μαθητών/τριών σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον. Mέσα από διαθεματική και διεπιστημονική προσέγγιση, πολλές από τις δράσεις αυτές συνδέουν διαφορετικά γνωστικά αντικείμενα και θεματικές ενότητες.

Στο πλαίσιο αυτό οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄ τάξης στο μάθημα των εργαστηρίων δεξιοτήτων δημιούργησαν αφίσα διαφήμισης της δράσης “Επαναχρησιμοποίηση ποδηλάτων, πατινιών και roller” με σκοπό την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας και των μαθητών/τριών των σχολείων του Δημοτικής Ενότητας Γαλλικού σε θέματα επαναχρησιμοποίησης αντικείμενων αλλά και με στόχο τα ποδήλατα, πατίνια και roller που θα αποκτηθούν, να χρησιμοποιηθούν στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής και της Κυκλοφοριακής Αγωγής.

Ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο

Οι μαθητές /τριες της Στ΄τάξης στο πλαίσιο της συμμετοχής της σχολικής μονάδας στο Θεματικό Διαπεριφερειακό Δίκτυο “Ασφάλεια στο Διαδίκτυο” και των δράσεων του Παρατηρητηρίου Πρόληψης και Διαχείρισης Κρίσεων της Περιφερειακής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, παρακολούθησαν την διαδικτυακή επιμορφωτική συνάντηση με θέμα:
«Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο για παιδιά», που θα πραγματοποιήθηκε την
Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 12:15 μ.μ.


Χριστουγεννιάτικο ραντεβού στον χάρτη – με τους etwinners

Συμμετοχή των μαθητών και μαθητριών της Δ΄ τάξης με την καθοδήγηση των δασκάλων της Κας Αρβανιτίδου Μαρίας και Χαραλαμπίδου Βασιλικής etwinning έργο με τίτλο <<Χριστουγεννιάτικο ραντεβού στον χάρτη>>, ανταλλάσσοντας ευχές, φωτογραφίες, βίντεο με τραγούδια και κάλαντα ή αφηγήσεις παραμυθιών, ήθη και έθιμα.

Προσδοκούμε οι μαθητές/τριες να γνωριστούν και να αλληλεπιδράσουν με τη χρήση ψηφιακών εργαλείων και λογισμικών, να ταξιδέψουν στον χάρτη εντοπίζοντας τα σχολεία των συμμετεχόντων, να πληροφορηθούν για τα πολιτιστικά στοιχεία των τόπων, να συγκρίνουν τις συνήθειές τους με αυτές άλλων, να μάθουν να σέβονται και να εκτιμούν τις διαφορετικές κουλτούρες.

EUROPE CODE WEEK 2021 (τμ Ένταξης)

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού 2021 (EUROPE CODE WEEK 2021) οι μαθητές/τριες του τμήματος ένταξης της  Α’ τάξης μπήκαν στον κόσμο της εκπαιδευτικής ρομποτικής χρησιμοποιώντας το Bee-Bot. Το Bee-Bot δέχεται απλές εντολές προσανατολισμού και οι μαθητές/τριες προγραμματίζουν μια διαδρομή πάνω σε τετραγωνισμένο δάπεδο. Συνδυάζοντας τη μάθηση με το παιχνίδι, με διασκεδαστικό και ενδιαφέροντα τρόπο,  στόχος μας ήταν η εξοικείωση με τις τεχνολογίες της πληροφορικής, ο εντοπισμός και η περιγραφή θέσεων, διευθύνσεων, διαδρομών, η λύση προβλήματος, η συνεργασία και η επικοινωνία.

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (Δ’ τάξη)

Η 3η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Μία ημέρα ευαισθητοποίησης για τα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία. Με αφορμή τη συγκεκριμένη ημέρα, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ΄ τάξης μέσα από βιωματικές δραστηριότητες προσέγγισαν την αναπηρία. Ενημερώθηκαν, προβληματίστηκαν, ευαισθητοποιήθηκαν, παρακολούθησαν βίντεο, έπαιξαν και ζωγράφισαν.

Μέσω της παρουσίασης που πραγματοποιήθηκε, στο χώρο της βιβλιοθήκης, ενημερώθηκαν για τις ειδικές ανάγκες των ατόμων με αναπηρία ,τα δικαιώματα αλλά και την αναγκαιότητα ισότιμης ανάπτυξης όλων των ικανοτήτων τους με σκοπό την ομαλή ένταξή τους στην κοινωνία. Μέσω της ταινίας κινουμένων σχεδίων μικρούς μήκους με τίτλο το «Δώρο» προβληματίστηκαν αλλά και συγκινήθηκαν. Μέσω του παιχνιδιού αφής με κλειστά μάτια αναγνώρισαν αντικείμενα που έφαγαν, μύρισαν, άγγιξαν και άκουσαν. Μέσω του γκόλμπολ γνώρισαν ένα Παραολυμπιακό άθλημα. Και τέλος δημιούργησαν τις δικές τους ζωγραφιές στέλνοντας το δικό τους μήνυμα: Όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι.

Παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (Ά τάξη)

Στις  3  Δεκεμβρίου  με  αφορμή  την  Παγκόσμια  ημέρα  Ατόμων  με  Αναπηρία οι  μαθητές  και  οι  μαθήτριες  της  Α΄  τάξης χρησιμοποιήσαν  τα  δόντια  τους  και ζωγραφίσανε  με  το  στόμα  μας.

Εργαστήρια Δεξιοτήτων ¨Δόντια γερά, τρώγοντας υγιεινά¨

Οι  μαθητές  και  οι  μαθήτριες  της  Α΄  τάξης  ολοκλήρωσαν  το  πρόγραμμα  του  θεματικού  κύκλου  Ευ Ζην , ¨Δόντια  γερά, τρώγοντας  υγιεινά¨. Την  τάξη  μας  επισκέφτηκε  ο  κύριος  Δοντάκης  που  μας  βοήθησε  σε  όλες  μας  τις  δραστηριότητες! Τα  παιδιά  έμαθαν  να  ξεχωρίζουν  τις  τροφές  που  αγαπά  ο  κύριος  Δοντάκης, έφτιαξαν  με  την  ομάδα  τους  τροφικές  πυραμίδες  και  ανακάλυψαν  την  αξία  του  βουρτσίσματος  και  του  οδοντίατρου.