Συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού 2021 (EUROPE CODE WEEK 2021) οι μαθητές/τριες του τμήματος ένταξης της  Α’ τάξης μπήκαν στον κόσμο της εκπαιδευτικής ρομποτικής χρησιμοποιώντας το Bee-Bot. Το Bee-Bot δέχεται απλές εντολές προσανατολισμού και οι μαθητές/τριες προγραμματίζουν μια διαδρομή πάνω σε τετραγωνισμένο δάπεδο. Συνδυάζοντας τη μάθηση με το παιχνίδι, με διασκεδαστικό και ενδιαφέροντα τρόπο,  στόχος μας ήταν η εξοικείωση με τις τεχνολογίες της πληροφορικής, ο εντοπισμός και η περιγραφή θέσεων, διευθύνσεων, διαδρομών, η λύση προβλήματος, η συνεργασία και η επικοινωνία.

Παραλαβή υλικού από το ΚΤΥΠ

Στο πλαίσιο της παραλαβής σχολικού εξοπλισμού από τις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του σχολείου μας, οι αξιότιμοι κύριοι Γεώργιος Γεωργαντάς Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Σωτήρης Μαρκάδας Δ/ντής Π.Ε. Κιλκίς , Ιωάννης Χατζηαποστόλου Αντιδήμαρχος Οικονομικών Δήμου Κιλκίς, Χριστόφορος Γαβράς Πρόεδρος της Κοινότητας Νέας Σάντας.

Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου – Παντομίμα

Εκδήλωση στα πλαίσιο των δράσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου

Εικόνες από την παράσταση (παντομίμα) με θέμα “Επαναχρησιμοποίηση των σκουπιδιών” προσφορά του Δήμου Κιλκίς.

Οι μαθητές στο πλαίσιο της παράστασης συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη με τον οποίο είχαν και εποικοδομητικό διάλογο καθώς και με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Ιωάννη Χατζηαποστόλου

Ενημερωτικό Δελτίο – Δήλωση self test σε νέα πλατφόρμα

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

σας ενημερώνουμε ότι από τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου και εφεξής, η δήλωση και το αποτέλεσμα των self-test των μαθητών/τριών για τις δημόσιες σχολικές μονάδες θα δηλώνεται στη νέα πλατφόρμα edupass.gov.gr, (και όχι στην πλατφόρμα του self-testing.gov.gr).

Με το  edupass.gov.gr  o Διευθυντής της σχολικής μονάδας θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να επιβεβαιώνει ότι εντός της σχολικής μονάδας βρίσκονται μόνο πρόσωπα (μαθητές/τριες, εκπαιδευτικοί/μέλη Ε.Ε.Π.-Ε.Β.Π., επισκέπτες), τα οποία πληρούν τις εκ του νόμου προϋποθέσεις.

Ποιοι είναι υπόχρεοι

Υπόχρεοι υποβολήςστην πλατφόρμα  edupass.gov.gr δήλωσης συμμετοχής με φυσική παρουσία στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία στις δημόσιες σχολικές μονάδες είναι: (α) οι μαθητές/τριες, (β) το εκπαιδευτικό και μη  προσωπικό (γ) κάθε άλλο φυσικό πρόσωπο, που συμμετέχει με φυσική παρουσία σε κάθε είδους εκπαιδευτική διαδικασία που διενεργείται εντός των χώρων της δημόσιας εκπαιδευτικής δομής («επισκέπτες») όπως για παράδειγμα φοιτητές/τριες που πραγματοποιούν πρακτική άσκηση στη σχολική μονάδα.

Οι υπόχρεοι ή οι γονείς/κηδεμόνες τους εισέρχονται στην πλατφόρμα edupass.gov.gr και δηλώνουν την πρόθεση φυσικής παρουσίας τους στους χώρους της σχολικής μονάδας, ζητώντας να αποστέλλεται στη θυρίδα της σχολικής μονάδας τους η κατάστασή τους.

Α) Σε περίπτωση που έχουν εμβολιασθεί ή που έχουν νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου η δήλωση αυτή πρέπει να γίνει μία μόνο φορά και

Β) σε περίπτωση υποβολής σε διαγνωστικό (rapid test  ή PCR) ή αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test), όσες φορές απαιτείται από το εκάστοτε ισχύον πλαίσιο, π.χ. για τους μαθητές που δεν έχουν εμβολιασθεί/νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου η αντίστοιχη δήλωση στο edupass.gov.gr πρέπει να υποβάλλεται δύο φορές την εβδομάδα.

Ειδικά για τους μαθητές και τις μαθήτριες Οι γονείς και κηδεμόνες εισέρχονται στην πλατφόρμα  edupass.gov.gr και αφού επιλέξουν την κατηγορία «Πρόσβαση σε χώρους Πρωτοβάθμιας/Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης/Ειδικής Αγωγής» και ακολούθως την κατηγορία «Δήλωση selftest Μαθητών/τριών-Έκδοση Σχολικής Κάρτας για covid-19», «μπαίνουν»  με τη χρήση κωδικών taxisnet. Εάν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, εκδίδουν και εκτυπώνουν τη σχολική κάρτα, την οποία ο μαθητής επιδεικνύει στο σχολείο.

Προσοχή όμως, χωρίς  τη δήλωση συμμετοχής στην πλατφόρμα edupass.gov.gr που θα ελέγχετε άμεσα  ή προσωρινά την χειρόγραφη δήλωση , δεν θα είναι επιτρεπτή σε κανένα η είσοδος στη σχολική μονάδα

Ενημερωτικό Δελτίο


Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

Σας γνωστοποιούμε το Δελτίο Τυπου που αφορά την σύσκεψη στο Διοικητήριο για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 (27/10/2021).

Τη ματαίωση των παρελάσεων για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στο νομό Κιλκίς, αποφάσισαν, ομόφωνα, οι φορείς που συμμετείχαν στην έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε σήμερα το πρωί, στο Διοικητήριο, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, Ανδρέας Βεργίδης.
Η ομόφωνη απόφαση ελήφθη με γνώμονα τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, σε μία περίοδο κατά την οποία το επιδημιολογικό φορτίο στην Π.Ε. Κιλκίς είναι ιδιαίτερα αυξημένο και τα κρούσματα καταγράφονται καθημερινά σε υψηλό αριθμό, αναλογικά με τον πληθυσμό.
Επισημαίνεται ότι, αύριο, Πέμπτη 28η Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθούν μόνο οι επίσημες Δοξολογίες σε Ιερούς Ναούς, οι επιμνημόσυνες δεήσεις και οι καταθέσεις στεφάνων στα Ηρώα (κατά την οποία θα παραστούν οι σημαιοφόροι και οι παραστάτες των σχολείων), με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων.
Ο κ. Βεργίδης όπως και οι υπόλοιποι φορείς τονίζουν πως η απόφαση αυτή που ελήφθη αυτή τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, ενδεχομένως να έχει φέρει σε δύσκολη θέση τους γονείς οι οποίοι έχουν ήδη κάνει τις απαραίτητες αγορές για τα παιδιά τους ενόψει του εορτασμού της εθνικής επετείου και γι’ αυτό ζητούν την κατανόηση των πολιτών.

Σχολικά Γεύματα – Υπεύθυνη Δήλωση

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

για την συμμετοχή των μαθητών/τριών στο πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων παρακαλούμε εκτυπώστε και επιστρέψετε την υπεύθυνη δήλωση στο σχολείο την Παρασκευή 15-10-2021

Δήλωση συμμετοχής στα σχολικά γεύματα

Ενημερωτικό Σημείωμα – Σχολικά Γεύματα

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

 Σας ενημερώνουμε ότι το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων υλοποιεί το πρόγραμμα «Σχολικά γεύματα» σε Δημοτικά Σχολεία της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς.

Το πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» απευθύνεται στο σύνολο των μαθητών προεπιλεγμένων σχολείων. Η καθημερινή προσφορά στο σχολείο ενός δωρεάν, υγιεινού γεύματος περιλαμβάνει σημαντικά μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα κοινωνικά και οικονομικά οφέλη, όπως η μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων και του κοινωνικού αποκλεισμού, η ενίσχυση της εκπαίδευσης, η ενίσχυση της αποδοτικότητας των μαθητών.

Το μενού του προγράμματος αφορά και στις πέντε εκπαιδευτικές ημέρες της εβδομάδας και είναι ειδικά σχεδιασμένο για να καλύψει τις διατροφικές ανάγκες των μαθητών στα πλαίσια της υγιεινής μεσογειακής διατροφής. Τα παραπάνω γεύματα παρασκευάζονται από επιλεγμένο προμηθευτή που διαθέτει τα απαιτούμενα συστήματα υγιεινής και σύμφωνα με τις αυστηρές προδιαγραφές που έχουμε ορίσει.

Για τη συμμετοχή των μαθητών στο πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα», ζητείται η ενυπόγραφη συγκατάθεσή σας την οποία θα επιστρέψετε στο Σχολείο.