2ο βραβείο στον 8ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Συγγραφής παιδικού παραμυθιού

Η Α΄τάξη στα πλαίσια του 3ου κύκλου των εργαστηρίων δεξιοτήτων (Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ) σε συνεργασία με το τμήμα Ένταξης συμμετείχε στον 8ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Συγγραφής παιδικού παραμυθιού που διοργάνωσε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης. Οι μαθητές-τριες κλήθηκαν να δημιουργήσουν από την αρχή μια ιστορία, βασισμένη στον τίτλο που δόθηκε ΄Ένα ουράνιο τόξο στην αυλή μου¨. Μετά από μια προσπάθεια 2 μηνών που περιλάμβανε εικαστικές δημιουργίες, πειράματα, φιλαναγνωσία, κουκλοθέατρο και δραματοποιήσεις τα παιδιά με τη βοήθεια των υπευθύνων εκπαιδευτικών Κολλιοπούλου Αγγελική και Σαββίδου Ναταλία μέσω της τεχνικής της ιδεοθύελλας προχώρησαν στη δημιουργία της ιστορίας, η οποία κατέκτησε το 2ο βραβείο. Θερμά συγχαρητήρια!

Αποφοίτηση Στ΄Τάξης

Την Παρασκευή 14 Ιουνίου σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η γιορτή αποφοίτησης της Στ΄τάξης του σχολείου μας! Ευχόμαστε ολόψυχα σε όλα τα παιδιά καλή πρόοδο στο γυμνάσιο!

Επίσης έγινε η απονομή αναμνηστικής πλακέτας στην εκπαιδευτικό του σχολείου μας Πολυχρονίδου Ξένη που συνταξιοδοτείται, για την πολύτιμη συνεισφορά της με το εκπαιδευτικό έργο της στο σχολείο.

Αθλητικές εκδηλώσεις

Την Τρίτη 11 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν αθλητικές εκδηλώσεις στο σχολείο μας. Τα παιδιά διαγωνίστηκαν σε αγώνες ποδηλασίας και ισορροπίας σε ξυλοπόδαρα και σανίδα. Επίσης χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς.

Ζητείται Σκηνογράφος

Οι Γ και Δ τάξεις του δημοτικού σχολείου Νέας Σάντας συμμετείχαν στο πρόγραμμα            «Ζητείται σκηνογράφος» στα πλαίσια του μαθήματος της Θεατρικής Αγωγής.

Οι μαθητές αρχικά γνώρισαν ένα ακόμη επάγγελμα του θεάτρου, το επάγγελμα του σκηνογράφου. Έπειτα με αφορμή ένα παραμύθι σχεδίασαν ατομικά σε χαρτί τις αρχικές τους ιδέες, οι οποίες συζητήθηκαν στην τάξη. Δημιουργήθηκαν ομάδες από δύο ή τρεις μαθητές και συνεργάστηκαν σε μια κοινή ιδέα η οποία έγινε και η τελική μακέτα.

Η έκθεση μακετών σκηνογραφίας θα λάβει χώρα στη Μονή Λαζαριστών στις 12-13 Ιουνίου 2024 , 9:00-14:00 και 17:00- 20:00.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Νάση Βενετία (Π.Ε 91.01)

Συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί: Ησαΐα Παραστατίδου (Δ τάξη), Χάιδω Βασιλικέ (Γ τάξη)

Ευχαριστούμε για την βοήθεια την σχολική μας νοσηλεύτρια Μωραΐτου Λεμονιά

Ø  Κατασκευάσαμε τις θεατρικές σκηνές από χαρτόκουτα.
Ø  Συζητήσαμε τις ιδέες των σκηνικών και αναζητήσαμε τους πιο σωστούς και λειτουργικούς τρόπους και το που πως και γιατί θα τοποθετηθεί το κάθε αντικείμενο πάνω στη σκηνή.
Πειραματιστήκαμε με υλικά , χρώματα, υφές από οτιδήποτε είχαμε μπροστά μας, στις τάξεις , στην αυλή και στα σπίτια των μαθητών
Έπειτα από μια όμορφη διαδρομή, το ταξίδι στην τέχνη της σκηνογραφίας ολοκληρώθηκε και σας παρουσιάζουμε με μεγάλη χαρά κάποιες από τις τελικές μακέτες των μαθητών.

ΟΙΚΟΚΩΔΙΚΑΣ

Το σχολείο μας συμμετείχε στο πρόγραμμα οικολογικά σχολεία που αποτελεί διεθνές δίκτυο με στόχο την ευαισθητοποίηση και την αλλαγή της στάσης των μαθητών/τριών σε θέματα που αφορούν στο περιβάλλον. Το σχολείο μας οργάνωσε δράσεις όπως ανακύκλωση υλικών (πλαστικά μπουκάλια, χαρτί, καπάκια, μπαταρίες, τόνερς, λαμπτήρες) αλλά και επαναχρησιμοποίησης αντικειμένων(ποδηλάτων)με στόχο να καλλιεργήσει την οικολογική συνείδηση των παιδιών. Οι ενέργειες συνοψίστηκαν σε έναν οικοκώδικα που σκοπό έχει να ενημερώνει τους νέους μαθητές/τριες για τις δράσεις που θα πραγματοποιούνται στο σχολείο με στόχο την αειφόρο οικολογική συμπεριφορά.

Οι μαθητές/τριες της Ε΄ τάξης δημοσίευσαν τα άρθρα τους σχετικά με τις περιβαλλοντικές δράσεις του σχολείου μας και την κλιματική αλλαγή στη σχολική ψηφιακή εφημερίδα. Διαβάστε τα άρθρα τους στον παρακάτω σύνδεσμο.

https://schoolpress.sch.gr/dsnsanta/

Ημερήσια εκδρομή στο Οχυρό Ρούπελ και τη λίμνη Κερκίνη

Το σχολείο μας πραγματοποίησε την Παρασκευή 24 Μαΐου την εκπαιδευτική ημερήσια επίσκεψή του στο Οχυρό Ρούπελ και παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ενημέρωση για την ιστορία του. Στη συνέχεια ακολούθησε επίσκεψη στη λίμνη Κερκίνη.

“ΠαιΖωντας με την ανακύκλωση”

Στο πλαίσιο των εργαστηριών δεξιοτήτων και της συμμετοχής μας στο δίκτυο “Οικολογικά Σχολεία” της ΕΕΠΦ, μαθητές/τριες της Στ1 τάξης κατασκεύασαν κινητικό παιχνίδι σχετικά με την ανακύκλωση ενώ οι μαθητές/τριες της Γ΄τάξης το παρουσίασαν στο μαθητικό διαγωνισμό του ΕΚΕΔΙΣΥ “Δημιουργώντας τα δικά μας παιχνίδια: Από το χθες στο σήμερα

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα – Τμήμα Ένταξης

Η δασκάλα του τμήματος Ένταξης παρουσίασε στους μαθητές και στις μαθήτριες της Στ΄1 τάξης ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που στοχεύει να προσφέρει στους μαθητές μια βαθύτερη κατανόηση και εκτίμηση για τα έργα τέχνης (Vincent van Gogh), να ενισχύσει τη δημιουργικότητά τους και να τους ενθαρρύνει να εξερευνήσουν τον κόσμο της τέχνης με νέους τρόπους.

Μετά την παρουσίαση του προγράμματος ακολούθησε εργαστήριο.

Συμμετοχή του σχολείου στο 2ο Παιδαγωγικό Συνέδριο Κιλκίς

Στις 18 & 19 Μαΐου 2024 διεξήχθη το 2ο Παιδαγωγικό Συνέδριο Κιλκίς «Δημιουργικότητα και Φαντασία στη Σχολική Τάξη», στις εγκαταστάσεις του ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ στο Κιλκίς, με 230 εισηγητές και 155 εισηγήσεις. Η σχολική μας μονάδα συμμετείχε με εισήγηση και συμμετοχή στα προεδρεία.