Συμμετοχή των μαθητών/τριών της Γ΄τάξης σε μαθητικό διαγωνισμό

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄τάξης στο πλαίσιο του μαθήματος της Ευέλικτης Ζώνης συμμετείχαν στον πανελλήνιο μαθητικό  διαγωνισμό ζωγραφικής  “Αν ενωθούμε όλοι θα τα καταφέρουμε” που διοργανώνει το ¨Χαμόγελο του Παιδιού”

Για να δείτε τις ζωγραφιές των μαθητών / τριών κάντε διπλό κλικ    Γ΄τάξη

Εξοπλισμός της μαθητικής βιβλιοθήκης

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Σχολικού Συμβουλίου  του Δημοτικού Σχολείου Νέας Σάντας ευχαριστούν την εταιρεία Κουκλίδης & ΣΙΑ Ε.Ε. για την συμβολή της στην ποιοτική αναβάθμιση της σχολικής μας βιβλιοθήκης, με τη  δωρεά  τραπεζών εργασίας και τη  γωνιά φιλαναγνωσίας.  σ

 

 

Συμμετοχή των μαθητών/τριών της Α΄ & Β΄ τάξης σε μαθητικό διαγωνισμό.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ & Β΄ τάξης συμμετείχαν δημιουργήσαν αφίσες στα πλαίσια της συμμετοχή τους στο διαγωνισμό της καρδιολογικής εταιρείας Διαφημιστικού σπoτ : No smoking Spot. Στόχος η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση  των μαθητών/τριών στο τεράστιο πρόβλημα του καπνίσματος και του παθητικού καπνίσματος και η εκπαίδευση τους στην υιοθέτηση ενός υγιεινού προτύπου διαβίωσης.

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 1821-2021

Αγαπητοί Μαθητές και Μαθήτριες , Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες

Σήμερα το απόγευμα 17 Μαρτίου 2021 θα ξεκινήσουν οι διαδικτυακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από το 1821. όσοι από εσάς επιθυμούν να τις παρακολουθήσουν μπορούν να μπούν στο κανάλι της Διεύθυνσης Π.Ε. Κιλκίς  πατώντας το σύνδεσμο:

https://youtu.be/u-zON18-wB4

 

Αναστολή λειτουργίας Σχολικών Μονάδων & Εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

Η δια ζώσης λειτουργία της σχολικής μονάδας αναστέλλεται για δύο εβδομάδες σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ (για να τη δείτε πατήστε εδώ)

Τα μαθήματα θα γίνονται εξ αποστάσεως από την Τρίτη 16 Μαρτίου 2021 . Το ωρολόγιο πρόγραμμα και οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις των αιθουσών των εκπαιδευτικών θα σας σταλούν με email.

Για οποιοδήποτε θέμα ή ζήτημα (π.χ. βεβαίωση φοίτησης μαθητών, εγγραφές στην Α΄ δημοτικού κα.) παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε την ηλεκτρονική αλληλογραφία και να στέλνετε τα αιτήματα σας στο mail@dim-n-santas.kil.sch.gr

 

 

 

Εγγραφές μαθητών/τριών στην Α΄τάξη

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες 

Σας ενημερώνουμε ότι  κατά το σχολικό έτος στην  Α΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν μαθητές/τριες που γεννήθηκαν από 1-1-2015 – 31-12-2015.  Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες για τα δικαιολογητικά εγγραφών. Μπορείτε έως 20 Μαρτίου 2021 να τα αποστείλετε ηλεκτρονικά στο email mail@dim-n-santas-.kil.sch.gr ή να τα καταθέσετε δια ζώσης, κατόπιν ραντεβού στο τηλ 231064249 

                                    ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ
Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή στην Α΄ τάξη του δημοτικού σχολείου για το σχ.έτος 2021-22, είναι τα εξής:    

Αίτηση εγγραφής  (ανοίγει με  διπλό κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο                             Αίτηση εγγραφής μαθητών -τριων στην Α΄τάξη
α. Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας. Διευκρινίζεται ότι για την εγγραφή των μαθητών/τριών στα Δημοτικά Σχολεία της χώρας δεν απαιτείται η προσκόμιση του Πιστοποιητικού Γέννησης από τους γονείς αλλά αναζητείται από τις σχολικές μονάδες μέσω του Πληροφορικού Συστήματος myschool του ΥΠΑΙΘ.
β. Βιβλιάριο Εμβολίων του/της μαθητή/τριας, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, από το οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα εμβόλια που προβλέπονται και είναι ενταγμένα στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών.
γ. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή, (Α.Δ.Υ.Μ.). (ανοίγει με  διπλό κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο  adym_deltio_TELIKO2
δ. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο διαπιστώνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή/τριας.
Συνιστάται, οι Διευθυντές/τριες των Σχολικών Μονάδων όπως ελέγχουν με ιδιαίτερη προσοχή το εν λόγω αποδεικτικό στοιχείο, προκειμένου οι αιτήσεις εγγραφής να υποβάλλονται αποκλειστικά και μόνο στο σχολείο που ανήκουν οι μαθητές/τριες σύμφωνα με τα όρια της σχολικής περιφέρειας.
ε. Βεβαίωση Φοίτησης Νηπιαγωγείου και Πιστοποιητικό Φοίτησης Νηπιαγωγείου για την εγγραφή στο Δημοτικό.
1. Μέχρι την ημερομηνία έκδοσης του «Πιστοποιητικού φοίτησης», το νηπιαγωγείο εκδίδει «Βεβαίωση Φοίτησης» η οποία μπορεί να διαβιβαστεί και αυτεπάγγελτα από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο εγγραφής.
2. Το Πιστοποιητικό Φοίτησης στο νηπιαγωγείο εκδίδεται με τη λήξη της διδασκαλίας των μαθημάτων (15 Ιουνίου 2021) και διαβιβάζεται αυτεπάγγελτα από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο εγγραφής
ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΩΙΝΗΣ ΖΩΝΗΣ
α. Προϋποθέσεις εγγραφής μαθητών/τριών στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα
Οι μαθητές/τριες εγγράφονται στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα κατόπιν σχετικής αίτησης-δήλωσης των γονέων/κηδεμόνων τους. Οι Διευθυντές/τριες και οι Προϊστάμενοι/ες των Δημοτικών Σχολείων κάνουν δεκτές όλες ανεξαιρέτως τις αιτήσεις των γονέων/κηδεμόνων για φοίτηση των μαθητών/τριών στο Ολοήμερο Πρόγραμμα, χωρίς προϋποθέσεις.
Οι μαθητές/τριες της Α΄ τάξης, μπορούν να εγγράφονται στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα κατόπιν σχετικής αίτησης-δήλωσης των γονέων/κηδεμόνων τους συμπληρώνοντας το έντυπο:
Έντυπο «ΔΗΜΟΤΙΚΟ-ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ»  (ανοίγει με  διπλό κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο ΑΙΤΗΣΗ ΟΛΟΗΜΕΡΟ 2021-2022    Ενδιάμεση αποχώρηση των μαθητών/τριών μπορεί να γίνεται μετά το τέλος της 2ης ώρας του Προαιρετικού Ολοήμερου Προγράμματος (15:00) εφόσον κατατεθεί σχετική ενυπόγραφη δήλωση των γονέων/κηδεμόνων τους.
β. Προϋποθέσεις συμμετοχής μαθητών/τριών στο τμήμα Πρωινής Ζώνης (7:00-8:00):
Στο τμήμα αυτό δικαίωμα συμμετοχής έχουν μαθητές/τριες οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι/νες και φοιτούν στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα. Ο ελάχιστος αριθμός για τη λειτουργία του τμήματος Πρωινής Ζώνης μαθητών/τριών είναι επτά (7) μαθητές/τριες για σχολεία με λειτουργικότητα έως 8/θέσια και δέκα (10) μαθητές/τριες για σχολεία με λειτουργικότητα από 9/θέσια και άνω