Σχολικά Γεύματα

Ενημερωτικό σημείωμα

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων υλοποιεί το πρόγραμμα «Σχολικά γεύματα» σε Δημοτικά Σχολεία της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς.

Το πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» απευθύνεται στο σύνολο των μαθητών προεπιλεγμένων σχολείων. Η καθημερινή προσφορά στο σχολείο ενός δωρεάν, υγιεινού γεύματος περιλαμβάνει σημαντικά μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα κοινωνικά και οικονομικά οφέλη, όπως η μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων και του κοινωνικού αποκλεισμού, η ενίσχυση της εκπαίδευσης, η ενίσχυση της αποδοτικότητας των μαθητών.

Το μενού* του προγράμματος αφορά και στις πέντε εκπαιδευτικές ημέρες της εβδομάδας και είναι ειδικά σχεδιασμένο για να καλύψει τις διατροφικές ανάγκες των μαθητών στα πλαίσια της υγιεινής μεσογειακής διατροφής. Τα παραπάνω γεύματα παρασκευάζονται από επιλεγμένο προμηθευτή που διαθέτει τα απαιτούμενα συστήματα υγιεινής και σύμφωνα με τις αυστηρές προδιαγραφές που έχουμε ορίσει.

Για τη συμμετοχή των μαθητών στο πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα», ζητείται η ενυπόγραφη συγκατάθεσή σας την οποία θα επιστρέψετε στο Σχολείο τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ

Ο/Η κάτωθι υπογεγραμμένος/η ……………..…………..………………………….. δηλώνω υπεύθυνα ότι δέχομαι το παιδί μου ………………………………………………………………….……, μαθητής/τρια της …. Τάξης, του …… Δημ. Σχολείου………………………, να συμμετέχει στο πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» που υλοποιεί το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Δηλώνω επίσης, ότι το παιδί μου δεν έχει / έχει (υπογραμμίστε κατάλληλα)αλλεργία, δυσανεξία σε συγκεκριμένες τροφές. 

Σε περίπτωση που έχει κάποια αλλεργία-δυσανεξία, γράψτε, εφόσον γνωρίζετε τις τροφές που την προκαλούν:………………………………………………….                     

                                                                                                                                ………….., …./… /2022

                                                                                                                                        Υπογραφή

Κάνοντας κλικ στο λήψη μπορείτε να δείτε το μενού των γευμάτων κατά το έτος 2021-22 και να κατεβάσετε στον υπολογιστή σας την υπεύθυνη δήλωση

Παρακαλούμε, να δηλώσετε συμμετοχή εφόσον θα θέλατε το/τα παιδί/παιδιά σας να συμμετέχουν στο πρόγραμμα και με την σκέψη να μην αποχωρήσουν από αυτό κατά τη διάρκεια του έτους.

ΘΕΜΑ: Οδηγίες προς τους μαθητές για την έναρξη λειτουργίας των σχολικών μονάδων σχετικά με τον covid19

Χρήση μάσκας

 • Η χρήση μάσκας είναι προαιρετική.
 • Μετά την επιστροφή από νόσηση, η χρήση διπλής μάσκας ή μάσκας υψηλής προστασίας,  είναι υποχρεωτική για πέντε (5) ημέρες

Σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων

 • Εάν αυτό συμβεί στο σχολείο:
  • Ενημερώνεται άμεσα ο γονέας/κηδεμόνας για την παραλαβή του/της μαθητή/τριας
  • Ο/η μαθητής/τρια απομονώνεται άμεσα, σε προκαθορισμένο (καλά αεριζόμενο) ειδικά διαμορφωμένο χώρο, και φοράει απλή χειρουργική μάσκα.
  • Τηρούνται όλα τα μέτρα υγιεινής από τον/την μαθητή/τρια και από το/τα άτομο/α που το φροντίζουν
  • Ο/Η μαθητής/τρια μετά την αποχώρηση από το σχολείο συστήνεται να πραγματοποιήσει  εργαστηριακό διαγνωστικό έλεγχο (rapid test ή PCR).Εν αναμονή του αποτελέσματος ο μαθητής παραμένει σε απομόνωση στο σπίτι ενώ το υπόλοιπο σχολείο συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία του.
 • Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος
 • Ο γονέας/κηδεμόνας ενημερώνει τη σχολική μονάδα και ο/η μαθητής/τρια παραμένει σε απομόνωση για πέντε (5) ημέρες από την ημέρα του θετικού εργαστηριακού ελέγχου. Ως ημέρα μηδέν (0) θεωρείται η ημέρα λήψης της θετικής εργαστηριακής διάγνωσης. Ο/Η μαθητής/τρια πρέπει να απέχει και από κάθε εξωσχολική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της απομόνωσής του. Το υπόλοιπο σχολείο συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία του.
 • Ο/Η μαθητής /τρια επιστρέφει στο σχολείο χωρίς την επίδειξη αρνητικού αποτελέσματος (rapid test) με την  υποχρεωτική όμως χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2 ή διπλής μάσκας ) για πέντε ημέρες από την ημερομηνία λήξης της απομόνωσης  εφόσον δεν υπάρχουν συμπτώματα ή τα συμπτώματα έχουν βελτιωθεί αρκετά και δεν εμφανίζει πυρετό για ένα 24ωρο χωρίς τη χρήση αντιπυρετικού. Εάν ο πυρετός επιμένει συστήνεται παράταση της απομόνωσης.
 • Σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος
 • Ο/Η μαθητής/τρια επιστρέφει στο σχολείο μετά την πάροδο τουλάχιστον 24ωρών από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού (χωρίς τη λήψη αντιπυρετικού) και των υπόλοιπων συμπτωμάτων.
 • Εάν η εκδήλωση συμπτωμάτων συμβεί εκτός του χώρου του σχολείου:
  • Ο/η μαθητής/τρια παραμένει στο σπίτι και ειδοποιείται η σχολική μονάδα με ευθύνη των γονέων/κηδεμόνων και ακολουθεί την παραπάνω διαδικασία.

Έναρξη σχολικής χρονιάς

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες, Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες,

σας γνωστοποιούμε ότι τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022 και στο πλαίσιο της έναρξης της σχολικής χρονιάς 2022-2023 θα γίνουν οι παρακάτω ενέργειες :

– 8:15 π.μ. έως 8:30 π.μ. προσέλευση μαθητών / τριών

– 8:30 π.μ. Αγιασμός – Ομιλία για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

 – 8:50 π.μ. γνωριμία των μαθητών /τριών με την δασκάλα της τάξης και το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου. Παραλαβή των σχολικών βιβλίων από τους μαθητές/τριες.

– παράλληλα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου θα γίνει ενημέρωση των Γονέων και Κηδεμόνων από τον Δ/ντή, σχετικά με θέματα λειτουργίας της σχολικής μονάδας

– 9:30 π.μ. αποχώρηση μαθητών / μαθητριών.

Το λεωφορείο για τους μαθητές/τριες από τον Άγιο Παντελεήμονα θα βρίσκεται στις 8:00 π.μ. και θα αναχωρήσει από την Νέα Σάντα στις 9:30 π.μ.

Η Χρήση μάσκας είναι προαιρετική για όλους.

Καλό θα είναι οι μαθητές/τριες να έχουν στην τσάντα τους και μπουκάλι με νερό

Καλή σχολική χρονιά.