Ευχές για το Νέο Έτος -2022

Το Σχολικό Συμβούλιο της Σχολικής Κοινότητας της Νέας Σάντας εύχεται σε όλους και όλες μια δημιουργική χρονιά, με υγεία και ευημερία.

Χριστουγεννιάτικο ραντεβού στον χάρτη – με τους etwinners

Συμμετοχή των μαθητών και μαθητριών της Δ΄ τάξης με την καθοδήγηση των δασκάλων της Κας Αρβανιτίδου Μαρίας και Χαραλαμπίδου Βασιλικής etwinning έργο με τίτλο <<Χριστουγεννιάτικο ραντεβού στον χάρτη>>, ανταλλάσσοντας ευχές, φωτογραφίες, βίντεο με τραγούδια και κάλαντα ή αφηγήσεις παραμυθιών, ήθη και έθιμα.

Προσδοκούμε οι μαθητές/τριες να γνωριστούν και να αλληλεπιδράσουν με τη χρήση ψηφιακών εργαλείων και λογισμικών, να ταξιδέψουν στον χάρτη εντοπίζοντας τα σχολεία των συμμετεχόντων, να πληροφορηθούν για τα πολιτιστικά στοιχεία των τόπων, να συγκρίνουν τις συνήθειές τους με αυτές άλλων, να μάθουν να σέβονται και να εκτιμούν τις διαφορετικές κουλτούρες.

Επίσκεψη στους “Μικρούς Ήρωες”

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄και Β΄ τάξης επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις Λεόντων στους “Μικρούς ήρωες” στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης και συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Από το Στάρι στο ψωμί”

EUROPE CODE WEEK 2021 (τμ Ένταξης)

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού 2021 (EUROPE CODE WEEK 2021) οι μαθητές/τριες του τμήματος ένταξης της  Α’ τάξης μπήκαν στον κόσμο της εκπαιδευτικής ρομποτικής χρησιμοποιώντας το Bee-Bot. Το Bee-Bot δέχεται απλές εντολές προσανατολισμού και οι μαθητές/τριες προγραμματίζουν μια διαδρομή πάνω σε τετραγωνισμένο δάπεδο. Συνδυάζοντας τη μάθηση με το παιχνίδι, με διασκεδαστικό και ενδιαφέροντα τρόπο,  στόχος μας ήταν η εξοικείωση με τις τεχνολογίες της πληροφορικής, ο εντοπισμός και η περιγραφή θέσεων, διευθύνσεων, διαδρομών, η λύση προβλήματος, η συνεργασία και η επικοινωνία.

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (Δ’ τάξη)

Η 3η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Μία ημέρα ευαισθητοποίησης για τα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία. Με αφορμή τη συγκεκριμένη ημέρα, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ΄ τάξης μέσα από βιωματικές δραστηριότητες προσέγγισαν την αναπηρία. Ενημερώθηκαν, προβληματίστηκαν, ευαισθητοποιήθηκαν, παρακολούθησαν βίντεο, έπαιξαν και ζωγράφισαν.

Μέσω της παρουσίασης που πραγματοποιήθηκε, στο χώρο της βιβλιοθήκης, ενημερώθηκαν για τις ειδικές ανάγκες των ατόμων με αναπηρία ,τα δικαιώματα αλλά και την αναγκαιότητα ισότιμης ανάπτυξης όλων των ικανοτήτων τους με σκοπό την ομαλή ένταξή τους στην κοινωνία. Μέσω της ταινίας κινουμένων σχεδίων μικρούς μήκους με τίτλο το «Δώρο» προβληματίστηκαν αλλά και συγκινήθηκαν. Μέσω του παιχνιδιού αφής με κλειστά μάτια αναγνώρισαν αντικείμενα που έφαγαν, μύρισαν, άγγιξαν και άκουσαν. Μέσω του γκόλμπολ γνώρισαν ένα Παραολυμπιακό άθλημα. Και τέλος δημιούργησαν τις δικές τους ζωγραφιές στέλνοντας το δικό τους μήνυμα: Όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι.

Παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (Ά τάξη)

Στις  3  Δεκεμβρίου  με  αφορμή  την  Παγκόσμια  ημέρα  Ατόμων  με  Αναπηρία οι  μαθητές  και  οι  μαθήτριες  της  Α΄  τάξης χρησιμοποιήσαν  τα  δόντια  τους  και ζωγραφίσανε  με  το  στόμα  μας.

Εργαστήρια Δεξιοτήτων ¨Δόντια γερά, τρώγοντας υγιεινά¨

Οι  μαθητές  και  οι  μαθήτριες  της  Α΄  τάξης  ολοκλήρωσαν  το  πρόγραμμα  του  θεματικού  κύκλου  Ευ Ζην , ¨Δόντια  γερά, τρώγοντας  υγιεινά¨. Την  τάξη  μας  επισκέφτηκε  ο  κύριος  Δοντάκης  που  μας  βοήθησε  σε  όλες  μας  τις  δραστηριότητες! Τα  παιδιά  έμαθαν  να  ξεχωρίζουν  τις  τροφές  που  αγαπά  ο  κύριος  Δοντάκης, έφτιαξαν  με  την  ομάδα  τους  τροφικές  πυραμίδες  και  ανακάλυψαν  την  αξία  του  βουρτσίσματος  και  του  οδοντίατρου.

Σχολικά Γεύματα

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες

Σας γνωστοποιούμε ότι από τις 14.12.2021 ξεκίνησε στο σχολείο μας το πρόγραμμα σχολικά γεύματα. Παρακαλούμε, αν προέκυψε κάποιο θέμα σχετικά με αλλεργία σε τρόφιμα σε κάποιον/α μαθητή/τρια, να ενημερώσετε άμεσα τη διεύθυνση της σχολικής μονάδας.

Επίσης μπορείτε να δείτε ξανά το μενού του μήνα στον παρακάτω σύνδεσμο

Ενημερωτικό Δελτίο – Έλεγχοι Προόδου

Αγαπητοί γονείς & κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι η επίδοση των ελέγχων προόδου θα πραγματοποιηθεί στις 15.12.2021, ημέρα Τετάρτη όπου οι έλεγχοι, σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στη σχετική εγκύκλιο (Φ7/151476/Δ1) ΦΕΚ5439/2021, θα επιδοθούν στους/στις μαθήτριες σε εσώκλειστο φάκελo.

Ήδη από σήμερα 14.12.2021 για τους/τις μαθητές/τριες των Α’ & Β’ τάξεων έχει ξεκινήσει ενημέρωση των γονέων και κηδεμόνων.