Επίσκεψη του Περιφερειακού Δ/ντή

Ο Περιφερειακός Δ/ντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Κος Αλέξανδρος Κόπτσης επισκέφθηκε τη σχολική μας μονάδα, όπου τον υποδέχθηκαν ο Δ/ντης Εκπαίδευσης Κιλκίς Κος Σωτήρης Μαρκάδας, ο Σχολικός Σύμβουλος Εκπαίδευσης Κος Πάρης Παπαδόπουλος και ο Δ/ντης Κος Βασίλειος Αμοιρίδης. Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ξεναγήθηκε στους χώρους του σχολείου, ενημερώθηκε για την λειτουργία του και συνομίλησε με εκπαιδευτικούς, μαθητές και μαθήτριες.

Δωρεά βιντεοπροβολέα στο σχολείο μας από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων

Ευχαριστούμε πολύ τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας για την άμεση ανταπόκρισή τους στις ανάγκες εξοπλισμού του σχολείου με την προμήθεια ενός βιντεοπροβολέα .

Ο χάρτης της Μακεδονίας και οι νομοί της

Οι μαθητές-τριες της Δ΄τάξης συνέχισαν με ζήλο την κατασκευή του χάρτη του γεωγραφικού μας διαμερίσματος, της Μακεδονίας και ήρθαν σε μία πρώτη επαφή με τους νομούς της. Έμαθαν σε ποιο σημείο ακριβώς βρίσκεται ο νομός Κιλκίς, καθώς και οι υπόλοιποι νομοί που αποτελούν τη Μακεδονία.

Ενδοσχολική επιμόρφωση

Στο πλαίσιο ενδοσχολικής επιμόρφωσης της σχολικής μονάδας στις 17 Νοεμβρίου 2023 το εκπαιδευτικό προσωπικό παρακολούθησε δίωρη επιμόρφωση με θέμα: “Portfolio μαθητών στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων” με εισηγητή τον Δ/ντή του σχολείου.

Εορτασμός της επετείου των 50 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Σήμερα Παρασκευή 17 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η γιορτή για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου από τους μαθητές-τριες της Δ΄τάξης του σχολείου μας. Τα παιδιά μας παρουσίασαν ένα θεατρικό δρώμενο για να μας διηγηθούν τα γεγονότα εκείνης της εποχής. Τραγούδησαν τραγούδια και κατέθεσαν λουλούδια στη μνήμη όλων αυτών των φοιτητών και εργαζόμενων που αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν και σκοτώθηκαν. Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά για τις συγκινητικές στιγμές που μας χάρισαν!

Κατασκευή Πολυτεχνείου

Οι μαθητές/τριες της Ε΄ τάξης στα πλαίσια του εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου μίλησαν για τα γεγονότα και έφτιαξαν την παρακάτω κατασκευή.

τρισδιάστατη απεικόνιση του Πολυτεχνείου

Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου

Το Σάββατο 28 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η μαθητική παρέλαση του σχολείου μας στη Νέα Σάντα. Οι μαθητές-τριες παρακολούθησαν τη δοξολογία στον Ι.Ν Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και κατέθεσαν στεφάνια στο ηρώο.

Προς τον ιερό ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος

Ενδοσχολική επιμόρφωση

Την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε ενδοσχολική επιμόρφωση από τη δασκάλα της Δ΄ τάξης Παραστατίδου Ησαΐα για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Κτίζοντας Ενιαία, Θετικά και Ισότιμα Μαθησιακά Περιβάλλοντα μέσω του Συστήματος Προώθησης Θετικής Συμπεριφοράς (Προ.Θε.Συ)».

Εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου

Με ιδιαίτερη συγκίνηση γιορτάστηκε σήμερα 27 Οκτωβρίου στο σχολείο μας η επέτειος του ΟΧΙ. Οι μαθητές/τριες της Ε ΄τάξης έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό ,ώστε να μας μεταφέρουν το κλίμα της εποχής και να τονίσουν τη γενναιότητα των προγόνων μας!Ένα μεγάλο μπράβο σε όλα τα παιδιά!