Πρωτομαγιά!

Την Πρωτομαγιά, μικροί και μεγάλοι, σπεύδουν στην ανοιξιάτικη φύση  που, πλημμυρίζοντας από μυρωδιές και χρώματα, στέλνει παντού το μήνυμα της χαράς και της αισιοδοξίας. Η μέρα όμως έχει διπλό συμβολισμό. Είναι αφιερωμένη στη  φύση που με τον ερχομό της Άνοιξης ξαναγεννιέται, αλλά τιμά και τον αγώνα των εργατών για την καθιέρωση ανθρώπινων συνθηκών στην εργασία. Γι’ αυτό λέγεται εργατική Πρωτομαγιά. Οι μαθητές-τριες τιμώντας την Πρωτομαγιά έφτιαξαν πρωτομαγιάτικα στεφάνια!

Πασχαλινές κατασκευές

Οι μαθητές-τριες του σχολείου μας δημιούργησαν πολλές κατασκευές με αφορμή το Πάσχα! Ευχόμαστε ολόψυχα σε όλους Καλή Ανάσταση με υγεία και αγάπη!

Ενημέρωση στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+Sport “A Whole-School Approach in Promoting Health-Enhancing Physical Activity (HEPA).

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας ενημερώθηκαν από τη συνάδελφο Μποπότα Όλγα για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+Sport «A Whole-School Approach in Promoting Health-Enhancing Physical Activity (HEPA)» με σκοπό την ενθάρρυνση των μαθητών προς τη σωματική δραστηριότητα και τον υγιή τρόπο ζωής μέσα από μια ολιστική προσέγγιση στο Σχολείο.

2 Απριλίου Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, την ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Στο σχολείο μας υλοποιείται το πρόγραμμα ¨Βιβλία σε ρόδες¨. Είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα που φέρνει μικρές, κινητές, θεματικές και δανειστικές βιβλιοθήκες στις τάξεις των δημόσιων δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων σε όλη την Ελλάδα. με σκοπό  να ενθαρρύνει τα παιδιά να ξεφυλλίσουν, να ακούσουν ή να διαβάσουν τα βιβλία και να «ταξιδέψουν» μαζί τους, να αναγνωρίσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματα που τους προκαλούν και να τα μοιραστούν.

Δωρεά βιβλίων από το ¨Πες το με ένα παραμύθι¨

Παγκόσμια Ημέρα παιδικού βιβλίου σήμερα!

Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές-τριες του σχολείου μας ευχαριστούν θερμά το ¨Πες το με ένα παραμύθι¨ για την πολύτιμη δωρεά βιβλίων. Η χαρά και ο ενθουσιασμός μας είναι απερίγραπτος!

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Προ. Θε. Συ

Το σχολείο μας συμμετέχει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Σχολικό σύστημα Προώθησης Θετικών Συμπεριφορών (Προ.Θε.Συ.)». Αξίες του σχολείου μας είναι ο σεβασμός, η υπευθυνότητα και η ασφάλεια. Τα παιδιά δημιούργησαν πλούσιο υλικό που υπάρχει αναρτημένο στους πίνακες του σχολείου μας. Επίσης δημιουργήθηκαν μικρές αφίσες για κάθε τάξη!Oι μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες χρησιμοποίησαν ψηφιακά φωνόμετρα (too noisy. και bouncing ball voice meters) με σκοπό να ελέγξουν τα επίπεδά της έντασης της φωνής τους κατά την διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Η παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Με καμάρι και υπερηφάνεια παρέλασαν οι μαθητές του δημοτικού σχολείου μας στα πλαίσια του εορτασμού της εθνικής επετείου του 1821.Τόσο οι μαθητές του Δημοτικού ,του Νηπιαγωγείου, τα μέλη του Ποντιακού Συλλόγου αλλά και η φιλαρμονική της Νέας Σάντας, κέρδισαν επάξια το χειροκρότημα των γονιών τους αλλά και του συνόλου των κατοίκων του χωριού που τίμησαν με την παρουσία τους την παρέλαση και καμάρωσαν τους μαθητές μας!