Εικαστικές δημιουργίες για το Πάσχα

Οι μαθητές-τριες δημιούργησαν πολλές κατασκευές, έψησαν κουλουράκια με αφορμή το Άγιο Πάσχα. Ευχόμαστε ολόψυχα σε όλους το φως της Ανάστασης να ζεστάνει τις καρδίες μας! Καλό Πάσχα!

Πρόγραμμα μετάβασης από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο

Πολλές παιδαγωγικές έρευνες έχουν δείξει ότι η μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο  αγχώνει και φοβίζει τα παιδιά.  Στο Σχολείο μας οργανώνεται ειδικό πρόγραμμα χάρη στο οποίο οι μαθητές της ΣΤ΄ Δημοτικού  έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους καθηγητές του Γυμνασίου και να ενημερωθούν για τη λειτουργία του Γυμνασίου και τη μέθοδο διδασκαλίας και αξιολόγησης των μαθητών.

ΠΡΟ.ΘΕ.ΣΥ (Σχολικό σύστημα Προώθησης Θετικής Συμπεριφοράς)

Κατά την εφαρμογή του προγράμματος ΠΡΟ.ΘΕ.ΣΥ και αυτή τη χρονιά δημιουργήθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν διάφοροι τρόποι επιβράβευσης των μαθητών-τριών, τόσο σε ομαδικό, όσο και σε ατομικό επίπεδο όπως βραβεία, έπαινοι, καρτέλες επιβράβευσης, παράσημα καλής συμπεριφοράς κ.α.

Μαθαίνω να αναγνωρίζω και να διαχειρίζομαι τα συναισθήματά μου

Η Δ΄τάξη υλοποίησε το πρόγραμμα Αγωγής Υγείας ¨Μαθαίνω να αναγνωρίζω και να διαχειρίζομαι τα συναισθήματά μου¨. Στο πλαίσιο αυτό συνδέσαμε συναισθήματα με ζωγραφικούς πίνακες και αποτυπώσαμε με δικό μας τρόπο διάφορα συναισθήματα στο έργο ¨Κραυγή¨ του Έντβαρτ Μουνκ.

Δραστηριότητες με το ρομποτάκι Μέλισσα (Bee-bot) (Α, Β τάξεις)

Κάναμε ασκήσεις προγραμματισμού με τη μέλισσα. Μάθαμε να δίνουμε εντολές και η μέλισσα να τις ακολουθεί.

Εφαρμόσαμε τις γνώσεις μας στο ρομποτάκι μελισσούλα (Bee-bot). Κατευθύναμε το ρομποτάκι σε μια πίστα με πλανήτες. Με τις εντολές μας η μελισσούλα ταξίδευε σε πλανήτες και απέφευγε εμπόδια.

Δημιουργώντας τα δικά μας παιχνίδια: Από το χθές στο σήμερα

Οι μαθητές και οι μαθήτριες στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στον μαθητικό διαγωνισμό “Δημιουργώντας τα δικά μας παιχνίδια: Από το χθές στο σήμερα” παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια για να αποκτήσουν γνώσεις και εμπειρίες και να δημιουργήσουν το δικό τους παιχνίδι.

Παιχνίδι Μπίκο – Παραδοσιακό του Πόντου

Βιωαματική μάθηση – Στ τάξη

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ 2 τάξης μαθαίνουν, ενεργούν και κατακτούν την γνώση βιωματικά στο μάθημα της Φυσικής