ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

Υπέροχες χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις και κατασκευές φτιαγμένες από τα χεράκια των μαθητών και μαθητριών του σχολείου μας!

ξύλινη μολυβοθήκη από μανταλάκια σε μοτίβο αστεριού ,Ε΄τάξη
ξύλινες μπάλες ζωγραφισμένες στο χέρι, Ε΄τάξη
χριστουγεννιάτικες φιγούρες Δ΄τάξη
χάρτινο αστέρι,Ε΄τάξη

Δικαιολογητικά για τη μετακίνηση μαθητών

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες, όσοι μαθητές/τριες είχαν δικαίωμα μεταφοράς στους μήνες (Οκτώβριο – Νοέμβριο) δικαιούνται οικονομική αποζημίωση διότι μεταφέρθηκαν με ίδια μέσα (για τα αδέλφια θεωρείτε πως εκτελείται ένα δρομολόγιο).

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την οικονομική αποζημίωση των δικαιούχων γονέων που μεταφέρουν τα παιδιά τους με ίδια μέσα είναι τα ακόλουθα:

1. Αίτηση του γονέα προς το σχολείο φοίτησης 

2. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης

3. Φωτοτυπία Ταυτότητας

4. Η Υπεύθυνη Δήλωση θεωρημένη στα ΚΕΠ για το γνήσιο της υπογραφής ή εκτυπωμένη από το GOV.GR

5. Φωτοτυπία της πρώτης σελίδας βιβλιαρίου τράπεζας, στην οποία να φαίνεται το όνομα του δικαιούχου γονέα και ο ΙΒΑΝ (κατά προτίμηση Τράπεζας Πειραιώς γιατί οι άλλες τράπεζες ενδεχομένως να χρεώνουν με έξοδα εμβάσματος).

6. Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας (πρόσφατο έντυπο λογαριαριασμού ΔΕΗ, ΟΤΕ, Ύδρευσης κτλ)

7. Βεβαίωση ΑΦΜ

Παρακαλούμε για άμεση κατάθεση των δικαιολογητικών σύμφωνα με τις παραπάνω επισημάνσεις το αργότερο έως τις 20/12/2023.

3 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με αναπηρία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία το σχολείο μας στέλνει μήνυμα ενότητας, αλληλεγγύης και αλληλοσεβασμού με τα έργα των μαθητών-τριων , καθώς όλα τα παιδιά χωρίς εξαιρέσεις και αστερίσκους είναι ισότιμα και να πρέπει να αντιμετωπίζονται με σεβασμό.

Εργαστήρια Δεξιοτήτων – Οικολογικά Σχολεία

Οι μαθητές / τριες της Γ΄ τάξης στο πλαίσιο των εργαστηρίων δεξιοτήτων και στην ενότητα Περιβαλλοντική εκπαίδευση γνωρίζουν βιωματικά την έννοια της αποικοδόμησης των υλικών και κατά πόσο αυτή έχει επιπτώσεις στο περιβάλλον.

IMG_20231207_124954
IMG_20231207_125044
IMG_20231207_124940

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΜΠΟΥΚΑΛΙΩΝ

Συγχαρητήρια στους μαθητές και στις μαθήτριες της Γ΄τάξης που εκτελούν το εθελοντικό τους έργο τους στην σχολική μας μονάδα, ως ομάδα ανακύκλωσης των πλαστικών μπουκαλιών.

IMG_20231207_123911
IMG_20231207_124025

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Οι μαθητές/τριες της Ε΄ τάξης έφτιαξαν ένα εικονόλεξο με τις έννοιες και τις λέξεις που συζητήθηκαν με αφορμή την παγκόσμια ημέρα. Στο σχολείο πραγματοποιήθηκαν βιωματικές δράσεις και σχετική ενημέρωση από την υπεύθυνη του τμήματος ένταξης όπως επίσης διαβάστηκαν λογοτεχνικά βιβλία και προβλήθηκαν σχετικά βίντεο στην τάξη.

Γνωριμία με τον διαδραστικό πίνακα

Οι μαθητές της Ε΄ τάξης στα πλαίσια του μαθήματος της Γεωγραφίας ήρθαν σε επαφή με τον διαδραστικό πίνακα και τις βασικές του λειτουργίες(σύρσιμο, αφή-επιλογή, σχεδίαση) .Η διαδικασία ήταν πρωτόγνωρη . Προκάλεσε ενθουσιασμό και μεγάλο ενδιαφέρον. Η δημιουργία του παζλ της τάξης μας και της επίλυσής του με τη βοήθεια του διαδραστικού πίνακα, στα πλαίσια του μαθήματος της Γλώσσας με θέμα τη φιλία, ενίσχυσε τη συνεργασία των μαθητών.