Ενημερωτικό Δελτίο – Σεμινάριο για γονείς & κηδεμόνες

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες σας γνωστοποιούμε το Σεμινάριο για γονείς παιδιών σχολικής ηλικίας στο Κιλκίς που υλοποιεί το Κ.Π. “ΝΗΡΕΑΣ” με την παρακάτω πρόσκληση:

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς «ΝΗΡΕΑΣ» διοργανώνει σεμινάριο για γονείς παιδιών σχολικής ηλικίας με τίτλο: «Ακαλύπτοντας μαζί τα όρια».

Το σεμινάριο διάρκειας 18 ωρών απευθύνεται σε γονείς/κηδεμόνες/φροντιστές (ανεξαρτήτου φύλου, κοινωνικό-οικονομικής κατάστασης, εργασιακής κατάστασης, εθνικότητας κ.ά.) που μεγαλώνουν παιδιά ηλικίας 6-11 χρονών και είναι κάτοικοι Δήμου Κιλκίς.

Σκοπός της παρέμβασης είναι οι γονείς να υποστηριχθούν στο ρόλο τους, ενισχύοντας τις δεξιότητες τους που σχετίζονται με την εκπλήρωση του γονεϊκού τους ρόλου. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται 1 φορά την εβδομάδα στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης (Ελευθερίου Βενιζέλου 88) στο Κιλκίς και συγκεκριμένα κάθε Δευτέρα, ώρες 18:00-20:00. Ξεκινούν στις 6 Φεβρουαρίου και ολοκληρώνονται στις 3 Απριλίου 2023.

Το σεμινάριο βασίζεται στην βιωματική ομαδική εκπαίδευση και δίνει τη δυνατότητα στους γονείς: α) να αναγνωρίσουν τους τρόπους με τους οποίους οι δικές τους συμπεριφορές και το περιβάλλον μέσα στο οποίο μεγαλώνουν τα παιδιά τους επηρεάζουν την ανάπτυξη των τελευταίων, β) να μάθουν να χρησιμοποιούν κατάλληλες πρακτικές διαπαιδαγώγησης που αφορούν την πειθαρχία, οριοθέτηση, επίβλεψη και διαχείριση ενοχλητικών συμπεριφορών των παιδιών, γ) να αυξήσουν τη θετική αλληλεπίδραση με τα παιδιά τους και δ) να μάθουν να είναι υπεύθυνοι και να αποτελούν πρότυπο για τα παιδιά τους, επιδεικνύοντας θετική/σωστή συμπεριφορά και αξίες. Στους γονείς που θα συμμετέχουν θα δοθεί υποστηρικτικό υλικό. Τα σεμινάρια είναι δωρεάν. Συντονίστρια είναι η κα Μαρία Χατζηγεωργιάδου, ψυχολόγος, στέλεχος πρόληψης.

Οι γονείς για να δηλώσουν συμμετοχή συμπληρώνουν ηλεκτρονική φόρμα έως τις 27 Ιανουαρίου 2023. Μετά τη δήλωση συμμετοχής, θα επικοινωνούμε μαζί τους για παροχή βασικών πληροφοριών, σχετικά με το πρόγραμμα των συναντήσεων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

                Με εκτίμηση,

Έφη Τζούρα

Επιστημονικά Υπεύθυνη

Ψυχίατρος, Οικογενειακή Θεραπεύτρια

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

Οι μαθητές/τριες της Στ΄τάξης μελετώντας τις θρησκευτικές εικόνες της Γέννησης του Χριστού κατασκεύασαν φάτνες με φωτιζόμενο λαμπάκι.

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία


Το σχολείο μας συγκεντρώνει πλαστικά καπάκια και συνεργάζεται με φορείς για την ανακύκλωσή τους, συμμετέχοντας έτσι στη δράση με στόχο την αγορά ενός αναπηρικού καροτσιού. Κατασκευή αφίσας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα από τους μαθητές/τριες της Στ΄ τάξης