Εκπαιδευτική επίσκεψη στο ΚΠΕ Κιλκίς

Το σχολείο μας πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο ΚΠΕ Κιλκίς για την υλοποίηση του προγράμματος ¨Στα μονοπάτια του δάσους¨ στην περιοχή του Παλαιού Γυναικόκαστρου. Το πρόγραμμα υλοποιείται στο χώρους του ΚΕΠΕΑ/ΚΠΕ και στο πεδίο γύρω από αυτό (πλατανόδασος, πευκόδασος). Οι μαθητές μελετούν το δάσος ως οικοσύστημα, μαθαίνουν για τα πολλαπλά οφέλη του, την έννοια των φυσικών πόρων και εφαρμόζουν βιωματικά στη συνέχεια τις γνώσεις αυτές στο πεδίο δράσεων γύρω από το ΚΕΠΕΑ/ΚΠΕ.

Ενημερωτικό Δελτίο – Εισαγωγή μαθητών στα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες, σας γνωστοποιούμε ότι για την εγγραφή μαθητών στα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία για το σχ. έτος 2024-25 θα πρέπει να διαβάσετε προσεκτικά τα σχετικά έγγραφα που βρίσκονται παρακάτω. Επισημαίνεται ότι, σε περίπτωση που χρειάζεστε οποιαδήποτε διευκρίνιση, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τα στοιχεία που αναγράφονται στις «Πληροφορίες» του εγγράφου.

Παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Με υπερηφάνεια και αισιοδοξία πραγματοποιήθηκε η παρέλαση των μαθητών-τριών του σχολείου μας που τίμησαν την επέτειο της 25ης Μαρτίου του 1821.

Γιορτή της 25ης Μαρτίου

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄τάξης του σχολείου μας παρουσίασαν τη διπλή γιορτή που εορτάζουμε την ημέρα της 25ης Μαρτίου: Τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και τον Ευαγγελισμό της απελευθέρωσης της Ελλάδας. Πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την προσπάθειά τους!

Συμμετοχή στον μαθητικό διαγωνισμό “The power of friendship” – European School Radio

Αγαπητές/οι Γονείς και Κηδεμόνες, μαθητές και μαθήτριες το σχολείο μας, το Δημοτικό Σχολείο Νέας Σάντας Κιλκίς, συμμετείχε και φέτος στον μαθητικό μουσικό διαγωνισμό του European School Radio με θέμα ‘ The power of friendship” ( Η Δύναμη της Φιλίας )! Το σχολείο έλαβε μέρος στην κατηγορία “Τραγούδι” με τον τίτλο ‘True friends are forever’ ( Οι αληθινοί φίλοι είναι για πάντα)!Η ψηφοφορία των ακροατών έχει αρχίσει και θέλουμε την ψήφο σας!!! Ο σύνδεσμος για την ψηφοφορία είναι ο ακόλουθος;https://vote.europeanschoolradio.eu/vote Στα φίλτρα πρέπει να  εμφανίζεται μόνο η λέξη Δημοτικό (“βγάλτε” τα υπόλοιπα φίλτρα). Στην ταξινόμηση επιλέξτε : Με ID Αύξουσα ! Το νούμερο της συμμετοχής μας είναι το 9521. Πατήστε απλά την καρδούλα για like !Καλή ακρόαση!!! Ευχαριστούμε πολύ!!!!

6η Μαρτίου: Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από το Υπουργείο Παιδείας ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού. Στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκαν διάφορες δράσεις ευαισθητοποίησης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σχολικής βίας. Οι μαθητές-τριες σχημάτισαν με τις τσάντες τους το σύνθημα ¨Μίλα τώρα! Μη φοβάσαι!¨ενωμένοι χέρι χέρι! Επίσης δημιούργησαν αφίσες στις τάξεις τους!

Δ΄ΤΑΞΗ
Β΄ΤΑΞΗ
Α΄ΤΑΞΗ
ΣΤ2 ΤΑΞΗ

Τρισδιάστατη εκτύπωση

Οι μαθητές/τριες της Ε΄ τάξης στα πλαίσια του μαθήματος της Γεωγραφίας με τη βοήθεια της δασκάλας του τμήματος και σε συνεργασία με τον δάσκαλο της πληροφορικής κύριο Π. Ραφαηλίδη, ήρθαν σε επαφή με τις λειτουργίες και τις δυνατότητες του τρισδιάστατου εκτυπωτή. Εκτύπωσαν τρισδιάστατους γεωγραφικούς χάρτες, επεξεργάστηκαν το ανάγλυφο της περιοχής και τους χρωμάτισαν. Η διαδικασία ενθουσίασε τους μαθητές ενώ αναγνώρισαν τη συμβολή της τρισδιάστατης εκτύπωσης σε διάφορους τομείς.

γνωριμία με τον τρισδιάστατο εκτυπωτή
εκτύπωση γεωγραφικών περιοχών
επεξεργασία και χρωματισμός
τελικό προϊόν

“Το σχολείο του Καραγκιόζη”

Το Θέατρο Σκιών του Αγάπιου Αγαπίου παρουσίασε στο σχολείο μας την παράσταση «Το σχολείο του Καραγκιόζη». Μια εκπαιδευτική κωμωδία όπου ο γνωστός ήρωας του θεάτρου σκιών αναλαμβάνει χρέη δασκάλου, με μοναδικό εφόδιο το χιούμορ του. Μετατρέπει την παράγκα σε σχολείο κι έχει μαθητές όλο το θίασο σκιών. Σε αυτή τη διαδραστική κωμωδία στο τέλος πρωταγωνιστές έγιναν όλα τα παιδιά του σχολείου!