Διαφοροποιημένη διδασκαλία

Οι μαθητές/τριες της Ε΄ τάξης αναπαριστούν ηλεκτρικά κυκλώματα με τρεις διαφορετικούς τρόπους ανάλογα με τα ενδιαφέροντάς τους. Με σχέδιο, με πραγματικά υλικά(καλώδια, μπαταρία, λαμπάκια, διακόπτες) και με τη βοήθεια του ψηφιακού εργαστηρίου της ΡΗΕΤ. Ολοκλήρωσαν την ενότητα ηλεκτρισμός με την κατασκευή ενός φωτεινού παντογνώστη!

Μέλισσα-μέλι

Στη Στ΄ τάξη του σχολείου μας πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από την κ.Μωραΐτου Λεμονιά, στα πλαίσια του μαθήματος της Φυσικής για τα ασπόνδυλα ζώα. Συγκεκριμένα τα παιδιά μυήθηκαν στον μαγικό κόσμο της μέλισσας και ενημερώθηκαν για τις ευεργετικές ιδιότητες του μελιού.

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “Ήρωας του Διαδικτύου”

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας συμμετέχουν σε δράσεις του εκπαιδευτικού προγράμματος ώστε με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών να καταστούν λογικοί και υπεύθυνοι χρήστες του διαδικτύου.

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τάξεων ενημερώθηκαν για την “Ασφάλεια στο Διαδίκτυο” στις 6 Φεβρουαρίου ενώ οι εκπαιδευτικοί επιμορφώθηκαν για τις τελευταίες εξελίξεις στο παραπάνω αντικείμενο.

Ευχαριστήριο –

Οι εκπαιδευτικοί και μαθητές/τριες ευχαριστούν την εταιρεία ΦΑΙΔΩΝ Α.Ε. – Βιομηχανία Ζαχαροπλαστικής για την προσφορά κερασμάτων στα μέλη της σχολικής κοινότητας κατά την εορτή των Τριών Ιεραρχών.

Εθελοντική δράση

Οι εκπαιδευτικοί, μαθητές/τριες, γονείς και κηδεμόνες συγκέντρωσαν ρούχα και οικιακό εξοπλισμό για ενίσχυση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Οι ωφελούμενοι δέχθηκαν τη προσφορά και ευχαρίστησαν όλους τους συμμετέχοντες.

Εργαστήρια Δεξιοτήτων – Οικολογικά σχολεία

Οι μαθητές /τριες της Στ1 τάξης στο πλαίσιο της συμμετοχής της σχολικής μονάδας στο Δίκτυο “Οικολογικά Σχολεία” μελετούν, μαθαίνουν και εφαρμόζουν γνώσεις σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος. Σε αυτή τη διαδικασία η προσέγγιση γίνεται μέσα από διάφορα γνωστικά αντικείμενα.

Δημιουργία ιστορίας στην οπτική γλώσσα προγραμματισμού scratch με αντικείμενο την ανακύκλωση.

Εικονικό εργαστήριο PHET

Οι μαθητές/τριες στα πλαίσια της Φυσικής και συγκεκριμένα της ενότητας ηλεκτρισμός κατασκεύασαν κυκλώματα, με τη βοήθεια της εργαλειοθήκης που παρέχει το εργαστήριο. Οι μαθητές/τριες σε συνεργασία με τη δασκάλα τους Π.Βλασίου εργάστηκαν σε ομάδες με tablet και υλοποίησαν φύλλα εργασίας που αφορούσαν στη δημιουργία απλού κυκλώματος, κύκλωμα με διακόπτη, παράλληλης σύνδεσης και σύνδεσης σε σειρά αλλά και χρήση καλών και κακών αγωγών ηλεκτρικής ενέργειας.