Αθλητικές και πολιτιστικές δράσεις λήξης σχολικού έτους 2022-23

Στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 14 Ιουνίου αθλητικές και πολιτιστικές δράσεις για τη λήξη της σχολικής χρονιάς. Υπεύθυνος της διοργάνωσης ήταν ο γυμναστής του σχολείου κ. Παπαγεωργίου Αντώνης. Όλοι οι μαθητές-τριες του σχολείου μας συμμετείχαν στην εκδήλωση χορεύοντας ανά τμήμα διάφορους παραδοσιακούς χορούς. Στη συνέχεια ακολούθησαν διαγωνισμοί ισορροπίας, ποδηλασίας και δεξιοτεχνίας σε πατίνια. Οι γονείς παρακολούθησαν με ενδιαφέρον και χαρά όλες τις εκδηλώσεις.

Τα ανθρωπάκια μας χορεύουν (Γ’ τάξη)

Τα παιδιά της Γ’ τάξης ζωγράφισαν χαρούμενα ανθρωπάκια στο μάθημα ΤΠΕ χρησιμοποιώντας το Tuxpaint. Επιπλέον, έφεραν και μια ζωγραφιά στο χαρτί που ψηφιοποιήθηκε. Οι ζωγραφιές , ήταν εμπνευσμένες από τις δραστηριότητες των εργαστηρίων δεξιοτήτων. Με τη χρήση της εφαρμογής Animated drawings τα ανθρωπάκια “ζωντάνεψαν” και χόρεψαν. Για να δείτε το βίντεο που προέκυψε πατήστε την παρακάτω διεύθυνση.

https://drive.google.com/file/d/1uRwIqtZlpXTMC94CSfoFGmDlSiz1YeGG/view?usp=sharing

Η Β΄ τάξη ζωγραφίζει χαρούμενα ανθρωπάκια

Τα παιδιά της Β’ τάξης ζωγράφισαν χαρούμενα ανθρωπάκια στο μάθημα ΤΠΕ χρησιμοποιώντας το Tuxpaint. Επιπλέον, έφεραν και μια ζωγραφιά στο χαρτί που ψηφιοποιήθηκε. Οι ζωγραφιές , ήταν εμπνευσμένες από τις δραστηριότητες των εργαστηρίων δεξιοτήτων. Με τη χρήση της εφαρμογής Animated drawings τα ανθρωπάκια “ζωντάνεψαν” και χόρεψαν. Για να δείτε το βίντεο που προέκυψε πατήστε την παρακάτω διεύθυνση.

https://drive.google.com/file/d/1EpharCcBhHG3hTpdfs-lWKE2UJx16nQJ/view?usp=sharing

Η Α’ τάξη ζωγραφίζει τη χαρά

Τα παιδιά της Α’ τάξης ζωγράφισαν χαρούμενα ανθρωπάκια στο μάθημα ΤΠΕ χρησιμοποιώντας το Tuxpaint. Επιπλέον, έφεραν και μια ζωγραφιά στο χαρτί που ψηφιοποιήθηκε. Με τη χρήση της εφαρμογής Animated drawings τα ανθρωπάκια “ζωντάνεψαν” και χόρεψαν. Για να δείτε το βίντεο που προέκυψε πατήστε την παρακάτω διεύθυνση.

https://drive.google.com/file/d/1wypHZMs1j8uJMrH1W3tp3c7fhXJ-GrEM/view?usp=sharing

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα διατροφής “Υγιεινή Διατροφή – Σωστή Εκπαίδευση” 

Το πρόγραμμα είχε σαν στόχο την ανάδειξη της υψηλής διατροφικής αξίας των φρούτων και των λαχανικών στις ηλικίες 6-12 ετών, ηλικίες στις οποίες τα τρόφιμα αυτά είναι ακόμη πιο απαραίτητα και ωφέλιμα, ιδιαίτερα για τα ελληνόπουλα που παρουσιάζουν πολύ υψηλά ποσοστά παχυσαρκίας. ΟΙ μαθητές-τριες ενημερώθηκαν από διαιτολόγο-διατροφολόγο σχετικά με την αναγκαιότητα και τις έννοιες της σωστής διατροφής, της κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών και τη συνεισφορά τους στην υγεία, την ευεξία καθώς και τη σωματική και πνευματική ανάπτυξη. Όλα τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν τις σκέψεις τους, να εκφράσουν απορίες και να ανταλλάξουν απόψεις για την υγιεινή διατροφή και τη βελτίωση της καθημερινής τους απόδοσης με τους ειδικούς. Την ενημέρωση και τον διάλογο με τα παιδιά ακολουθούσε διανομή μπανάνας.