21ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας Δήμου Κιλκίς

Από τις παραδοσιακές μαριονέτες μέχρι τη σύγχρονη παντομίμα, το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας στην πόλη του Κιλκίς είναι μια γιορτή της καλλιτεχνίας και της φαντασίας. Το σχολείο μας συμμετείχε με χαρά παρακολουθώντας την παράσταση Mr.Train. Ο κ.Τρέιν διηγείται τη σχέση μεταξύ ενός σκύλου και ενός γέρου μοναχικού ανθρώπου που ζει σε ένα σιδηροδρομικό σταθμό όπου κανείς δεν περνά ποτέ. Από την πρώτη στιγμή ο άνθρωπος δεν θέλει να ξέρει τίποτα για τον σκύλο, που από την πρώτη στιγμή, λατρεύει τον γέρο, μετατρέποντάς τον σε αντικείμενο της στοργής. Η παράσταση, εμπνευσμένη από το παραμύθι του Ιταλού ποιητή και σεναριογράφου, Tonino Guerra μιλά για τη μοναξιά και ενώνει το κουκλοθέατρο με τον κινηματογράφο.

Λειτουργία Επιτροπής Διεπιστημονικής Υποστήριξης.

Σας ανακοινώνουμε με μεγάλη χαρά την παρουσία στο  Δημοτικό Σχολείο  Νέας Σάντας ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού και συγκεκριμένα της Κοινωνικής Λειτουργού Μαρίας Βέσκου καθώς και της Ψυχολόγου Στυλιανής Νάκου.

Στο πλαίσιο αυτό, όποιος γονέας ή κηδεμόνας επιθυμεί, μπορεί να προσέρχεται (έπειτα από ραντεβού) στο γραφείο, για τη διαχείριση σε οτιδήποτε προκύπτει και μπορεί να έχει αντίκτυπο στη συμπεριφορά του παιδιού του στο σχολικό πλαίσιο.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας των εκπαιδευτικών στο σχολείο κάθε Τετάρτη και από ώρα 8:30 π.μ. – 12:30 μ.μ. θα πραγματοποιούνται δράσεις σε τμήματα με γνώμονα τις ανάγκες των παιδιών σας.

Συλλογή και αποστολή γραφική ύλης και τροφίμων.

Τα πρώτα είδη (γραφική ύλη και τρόφιμα) έχουν συλλεχθεί από τα μέλη της σχολικής μας κοινότητας και η 1η αποστολή σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας είναι γεγονός. Συνεχίζουμε ………..

Αγιασμός στο σχολείο μας

Τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου ήχησε το πρώτο κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά 2023-24! Στις 9:00 π.μ πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός παρουσία του Αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Χατζηαποστόλου, του Προέδρου της Κοινότητας Νέας Σάντας κ.Γαβρά και του Σχολικού Συμβούλου 1ης περιφέρειας Κιλκίς κ.Παπαδόπουλου. Ακολούθησε ενημέρωση των γονέων και κηδεμόνων από τον Διευθυντή της σχολικής μονάδας κ. Αμοιρίδη. Καλή σχολική χρονιά!

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ – ΑΓΙΑΣΜΟΣ

Αγαπητοί  Μαθητές/τριες, Γονείς & Κηδεμόνες, 

σας  γνωστοποιούμε ότι  η ημέρα έναρξης της σχολικής χρονιάς 2023-2024 είναι η  11η  Σεπτέμβρη 2023, ημέρα Δευτέρα.

Αυτή την ημέρα, οι μαθητές και οι μαθήτριες  θα προσέλθουν στη σχολική μονάδα από τις 8:45 π.μ. έως 9:00 π.μ. κατόπιν θα ακολουθήσει ο Αγιασμός,     η ενημέρωση από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς των τάξεων και  η διανομή βιβλίων.

Παράλληλα θα γίνει ενημέρωση των Γονέων και Κηδεμόνων από τη Διεύθυνση, για τη λειτουργία της σχολικής μονάδας.   Ώρα αποχώρησης 9:45 π.μ.

Καλή σχολική χρονιά!

Καλό είναι οι μαθητές/τριες στη σχολική τσάντα να έχουν και μπουκάλι με νερό.

Έναρξη σχολικού έτους 2023-2024

Αγαπητοί Γονείς – Κηδεμόνες, μαθητές και μαθήτριες,

Το εκπαιδευτικό προσωπικό της Σχολικής Μονάδας του Δημοτικού Σχολείου Νέας Σάντας, σας εύχεται ένα δημιουργικό, αποτελεσματικό και χαρούμενο σχολικό έτος.