Εκδήλωση στη Βιβλιοθήκη “Όλγα Βασιλοπούλου”

Στην σχολική βιβλιοθήκη “Όλγα Βασιλοπούλου” και στο πλαίσιο του κλεισίματος της σχολικής χρονιάς 2021-2022 πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση αποχαιρετισμού τεσσάρων εκπαιδευτικών που τίμησαν με την παρουσία τους τη σχολική μας μονάδα. Οι δασκάλες Μαρία Στεφάνου, Τριανταφυλλιά Στεργίου, Μαρία Κωνσταντινίδου και Αικατερίνη Αποστολίδου προσέφεραν τις υπηρεσίες με ευσυνειδησία, υψηλή αίσθηση του καθήκοντος και πάντα με γνώμονα το όφελος των μαθητών/τριών και τη εύρυθμη λειτουργία του σχολείου μας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και παράλληλα απένειμαν στις δασκάλες τιμητικές πλακέτες, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Κιλκίς Ιωάννης Χατζηαποστόλου, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Χριστόφορος Γαβράς, η πρώην Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Νέας Σάντας Φρειδερίκη Τσαχουρίδου και η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Νέας Σάντας Σοφίας Χατζηαθανασιάδου.

Ονοματοδοσία Σχολικής Βιβλιοθήκης

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων παρουσία του Αντιδημάρχου Οικονομικών Ιωάννη Χατζηαποστόλου, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Χριστόφορου Γαβρά, της Προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Σοφίας Χατζηαθανασιάδου, τα μέλη της οικογένειας της εκλιπούσης εκπαιδευτικού Όλγας Βασιλοπούλου και αντιπροσωπείας των μαθητών/τριών του Δημοτικού Σχολείου ονοματοδότησε την Σχολική Βιβλιοθήκη με το όνομα της αείμνηστης Όλγας Βασιλοπούλου, δασκάλας που υπηρετούσε στην σχολική μονάδα όταν “έφυγε” αιφνιδίως στα 39 της χρόνια.

Εργαστήρια Δεξιοτήτων Α’ τάξη.  «Τα δικαιώματα των παιδιών»

Οι  μαθητές  και  οι  μαθήτριες  της  Α΄  τάξης  ολοκλήρωσαν  το  πρόγραμμα  του  θεματικού  κύκλου  Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ, ¨ Τα δικαιώματα των παιδιών¨. Οι μαθητές-τριες  μυήθηκαν στην έννοια του δικαιώματος μέσα από την αντιδιαστολή των αναγκών και επιθυμιών. Έμαθαν να αναγνωρίζουν και να σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα στην καθημερινή τους ζωή, να έχουν αίσθηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της αξίας του εαυτού και των άλλων.

Η δραστηριότητα επεκτάθηκε και στο μάθημα ΤΠΕ, όπου τα παιδιά έφτιαξαν από μια ζωγραφιά με θέμα “Δικαίωμα στη χαρά”. Οι ζωγραφιές ζωντάνεψαν και χορεύουν σ’ ένα βίντεο.

https://drive.google.com/file/d/1Ex734nSlYB37SHs9Kc79spy1x3wYwbBH/view?usp=sharing

Πρόγραμμα  ΠΡΟ. ΘΕ. ΣΥ  Α΄ΤΑΞΗ

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ά τάξης συμμετείχαν στο πρόγραμμα  Προώθησης Θετικών Συμπεριφορών ΠΡΟ.ΘΕ.ΣΥ και δημιούργησαν εικαστικά έργα και κατασκευές.

Συμμετοχή σε μαθητικό διαγωνισμό

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των Ε΄& ΣΤ΄ τάξεων συμμετείχαν στον μαθητικό διαγωνισμό που διοργάνωσαν ο Δήμος Κιλκίς και η Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου για το σχολικό έτος 2021-2022.

Ο Μαθητικός Διαγωνισμό Ζωγραφικής και Δοκιμίου για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κιλκίς είχε θέμα: «100 χρόνια από τη Μικρασιατική τραγωδία».

Το σχολείο μας συμμετείχε με δεκατρία έργα.

Ημερήσια εκδρομή στο Μουσείο Πέλλας

Η σχολική μας κοινότητα επισκέφθηκε το Μουσείο Πέλλας στις 27 Μαΐου 2022 σε μια βιωματική επαφή με τα αρχαιολογικά στοιχεία που παρέχουν τα μνημεία της Μακεδονικής Πρωτεύουσας.

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα ΠΡΟΘΕΣΥ – Δ΄ τάξη

Αρχικά συζητήσαμε για τους Κανόνες Θετικής Συμπεριφοράς, τους τρόπους συμπεριφοράς και εστιάσαμε στην ευγένεια με τη βοήθεια πάντα των διαφανειών.

Στη συνέχεια είδαμε τη διαφάνεια με τις εκφράσεις επιβράβευσης και ανέφεραν οι μαθητές/τριες και άλλες παρόμοιες εκφράσεις

Στο τέλος ζωγραφίσαμε από ένα παιδάκι και γράψαμε εκφράσεις ευγένειας που χρησιμοποιούμε ή θα μπορούσαμε να χρησιμοποιούμε καθημερινά

Ενδοσχολική Επιμόρφωση – ΤΠΕ

Στο πλαίσιο της ενδοσχολικής επιμόρφωσης υλοποιήθηκε εργαστήριο και αναστοχασμός μεταξύ των εκπαιδευτικών του σχολείου σχετικά με τη χρήση των εργαλείων πολυμεσικού υλικού και την παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού με συντονίστρια την δασκάλα Βλασίου Καλλιόπη

Εκδηλώσεις Ολυμπακής Εβδομάδας

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του προγράμματος για την Ολυμπιακή εβδομάδα υλοποιήθηκαν από 16 – 20 Μαΐου 2022 ένα σύνολο δράσεων που αναδεικνύουν τη μορφωτική και εκπαιδευτική αξία των Ολυμπιακών Αγώνων