Ενδοσχολική Επιμόρφωση – Σχολική ιστοσελίδα – Διαχείριση και εφαρμογή στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Στο πλαίσιο της ενδοσχολικής επιμόρφωσης οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας επιμορφώθηκαν για τη διαχείριση της σχολικής ιστοσελίδας αλλά και για τη χρήση του blog στην εκπαιδευτική διαδικασία. Κύριοι ομιλητές ο Υπεύθυνος του Εργαστηρίου Πληροφορικής Παναγιώτης Ραφαηλίδης και η δασκάλα Βλασίου Καλλιόπη.

CODEWEEK – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄τάξης συμμετέχοντας στην εβδομάδα προγραμματισμού EUROPE CODE WEEK 2022 εφάρμοσαν το παιχνίδι CodyRoby προσαρμοσμένο στην αυλή του σχολείου με τίτλο CodyRoby at the Olympics και με στόχο να εξοικειωθούν με τις βασικές μορφές του προγραμματισμού μέσα από το παιχνίδι.

Προγραμματισμός χωρίς ψηφιακή τεχνολογία (χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο)

Οι μαθητές και οι μαθήτριες στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού και στην επετειακή διοργάνωση που σηματοδοτεί τα 10 χρόνια από την εισαγωγή του προγραμματισμού στις αίθουσες διδασκαλίας σε ολόκληρη την Ευρώπη και πέραν αυτής συμμετέχουν με δραστηριότητα προγραμματισμού χωρίς ψηφιακή τεχνολογία (χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο)

Γνωριμία με τα επαγγέλματα.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ΄ και Γ΄τάξης τάξης στο πλαίσιο των μαθημάτων των εργαστηρίων δεξιοτήτων και της Ιστορίας επισκέφθηκαν το σιδηρουργείο του τ. Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Κου Νίκου Χωλίδη, παρακολούθησαν και άκουσαν πληροφορίες για τη χρήση του σιδήρου στην καθημερινότητα μας, για την ιστορία του επαγγέλματος του σιδηρουργού και τις προοπτικές του.

9η Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2022

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Νέας Σάντας συμμετείχαν σττις δράσεις για την 9η Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2022 που υλοποιήθηκε στο Γήπεδο Ποδοσφαίρου της Νέας Σάντας στι 30-09-2022

Μαθήματα Κυκλοφοριακής Αγωγής – Δήμος Κιλκίς

Με στόχο την υιοθέτηση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, ο Δήμος Κιλκίς συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας με ενδιαφέρουσες παιδαγωγικές και βιωματικές δραστηριότητες που έχει σχεδιάσει σε συνεργασία με την Τροχαία Κιλκίς, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κιλκίς, τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο Περιπατητών και το Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Κιλκίς.

Στο πλαίσιο αυτό επισκέφθηκε το Σχολείο μας ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Κος Ιωάννης Χατζηαποστόλου και παρέδωσε το ενημερωτικό DVD για την κυκλοφοριακή αγωγή με τη σειρά κινουμένων σχεδίων ‘’Green Light’’ σε όλους/ες τους μαθητές και τις μαθήτριες.

Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου & Παντομίμας Κιλκίς

Στο πλαίσιο του 20ου Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου & Παντομίμας Κιλκίς οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Νέας Σάντας παρακολούθησαν την παράσταση ‘’Προσοχή σε αυτούς τους δύο’’ / COMPAGNIA LAFABIOLA (Ιταλία), συμμετείχαν διαδραστικά και στο τέλος της παράστασης γνώρισαν τους πρωταγωνιστές .