6 Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από το Υπουργείο Παιδείας ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού. Στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκαν δράσεις με σκοπό την πρόληψη, ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και προβληματισμό στο φαινόμενο της ενδοσχολικής βίας.

Συμμετοχή στον μαθητικό διαγωνισμό “Καν΄το να ακουστεί EUROPEAN SCHOOL RADIOΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΕΑΣ ΣΑΝΤΑΣ
8179  ΘΕΛΕΤΕ ΕΙΡΗΝΗ;
——
Κάν’ το ν’ ακουστεί 2023 – Ψηφοφορία ΠΑΤΉΣΤΕ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ http://vote.europeanschoolradio.eu/contest2023/listeners/el/Song-likes-new.php?sort=random

ΨΆΞΤΕ με ID ΑΥΞΟΥΣΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ 8179 ΣΤΗΝ 8Η ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΕΙΡΑ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΚΑΙ ΠΑΤΗΣΤΕ ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ

ΓΙΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ

Ενημέρωση για κανόνες υγιεινής

Στο σχολείο μας έγινε ενημέρωση των μαθητών-τριών για τους κανόνες υγιεινής που πρέπει να ακολουθούν στη ζωή τους. Η δράση αυτή πραγματοποιήθηκε από την σχολική μας νοσηλεύτρια κ. Φωτεινή Φέλλια. Τα παιδιά έμαθαν τον σωστό τρόπο πλυσίματος των χεριών και αντιλήφθηκαν τη σημασία του στην καθημερινότητά τους.

Ενημέρωση από την We4all

Το σχολείο μας επισκέφτηκε ο Μη Κερδοσκοπικός Περιβαλλοντικός ΟργανισμόςWe4all που ιδρύθηκε για να βοηθήσει τη Γη να θεραπευτεί και να θυμίσει στους ανθρώπους ότι αυτός ο Πλανήτης είναι το σπίτι μας. Οι μαθητές-τριες των Α, Β και Γ τάξεων συμμετείχαν ενεργά στην ενημέρωση , έπαιξαν διαδραστικά παιχνίδια και υποσχέθηκαν πως κι αυτοί με τη σειρά τους θα φροντίσουν τον πλανήτη μας.