Ημερήσια εκδρομή στο Οχυρό Ρούπελ και τη λίμνη Κερκίνη

Το σχολείο μας πραγματοποίησε την Παρασκευή 24 Μαΐου την εκπαιδευτική ημερήσια επίσκεψή του στο Οχυρό Ρούπελ και παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ενημέρωση για την ιστορία του. Στη συνέχεια ακολούθησε επίσκεψη στη λίμνη Κερκίνη.

“ΠαιΖωντας με την ανακύκλωση”

Στο πλαίσιο των εργαστηριών δεξιοτήτων και της συμμετοχής μας στο δίκτυο “Οικολογικά Σχολεία” της ΕΕΠΦ, μαθητές/τριες της Στ1 τάξης κατασκεύασαν κινητικό παιχνίδι σχετικά με την ανακύκλωση ενώ οι μαθητές/τριες της Γ΄τάξης το παρουσίασαν στο μαθητικό διαγωνισμό του ΕΚΕΔΙΣΥ “Δημιουργώντας τα δικά μας παιχνίδια: Από το χθες στο σήμερα

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα – Τμήμα Ένταξης

Η δασκάλα του τμήματος Ένταξης παρουσίασε στους μαθητές και στις μαθήτριες της Στ΄1 τάξης ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που στοχεύει να προσφέρει στους μαθητές μια βαθύτερη κατανόηση και εκτίμηση για τα έργα τέχνης (Vincent van Gogh), να ενισχύσει τη δημιουργικότητά τους και να τους ενθαρρύνει να εξερευνήσουν τον κόσμο της τέχνης με νέους τρόπους.

Μετά την παρουσίαση του προγράμματος ακολούθησε εργαστήριο.

Συμμετοχή του σχολείου στο 2ο Παιδαγωγικό Συνέδριο Κιλκίς

Στις 18 & 19 Μαΐου 2024 διεξήχθη το 2ο Παιδαγωγικό Συνέδριο Κιλκίς «Δημιουργικότητα και Φαντασία στη Σχολική Τάξη», στις εγκαταστάσεις του ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ στο Κιλκίς, με 230 εισηγητές και 155 εισηγήσεις. Η σχολική μας μονάδα συμμετείχε με εισήγηση και συμμετοχή στα προεδρεία.

Ανακυκλώστε μαζί μας!!!

Σας γνωστοποιούμε την δυνατότητα ανακύκλωσης στη σχολική μας μονάδα των παρακάτω υλικών

IMG_20240412_075206

2ο Παιδαγωγικό Συνέδριο Κιλκίς

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

σας γνωστοποιούμε την πρόσκληση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Κιλκίς και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Παιονίας στο πλαίσιο υλοποίησης του 2ου Παιδαγωγικού Συνεδρίου Κιλκίς με τίτλο: «Δημιουργικότητα και Φαντασία στη Σχολική Τάξη». Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Μαΐου και την Κυριακή 19 Μαΐου στο κτήριο των Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑ.Σ.) της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης Κιλκίς (πρώην Ο.Α.Ε.Δ.). Η προσέλευση θα πραγματοποιείται 09:30‐10:00 π.μ. και η έναρξη στις 10:00 π.μ. Το συνέδριο διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, του Δήμου Κιλκίς και του Δήμου Παιονίας, με τη συνεργασία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και τη στήριξη της Μητρόπολης Πολυανής και Κιλκισίου και της Μητρόπολης Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου. Θα ήταν χαρά και τιμή μας να επισκεφτείτε τον χώρο του συνεδρίου και να παρακολουθήσετε μέρος των εργασιών του. Το πρόγραμμα του συνεδρίου μπορείτε να το αναζητήσετε στο http://conferencekilkis.sites.

Σχολική εφημερίδα

Οι μαθητές της Στ2 δημιούργησαν την ηλεκτρονική εφημερίδα του σχολείου μας στο πλαίσιο του προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων

Για να διαβάσετε την εφημερίδα πατήστε στο παρακάτω σύνδεσμο

https://schoolpress.sch.gr/dsnsanta/

Ολυμπιακή Εβδομάδα

Οι μαθητές της Β΄& Γ΄ τάξης συμμετείχαν σε συνέντευξη του παραολυμπιονίκη του υγρού στίβου Αντώνη Τσαπατάκη, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της 4ης Ολυμπιακής εβδομάδας που διοργάνωσε η ΕΘΝΟΑ.