Γράψαμε τον τίτλο «θυμωμένος» στον πίνακα και καλέσαμε ένα παιδί να μας δείξει με κάποιο τρόπο το συναίσθημα (π.χ. ύφος, στάση του σώματος) καθώς και πώς αντιδρά κάποιος που αισθάνεται έτσι. Προσπάθησαν κι άλλα παιδιά να μας δείξουν με το σώμα τους το θυμό και είδαμε όσο περισσότερες αντιδράσεις γινόταν. Στη συνέχεια, ρωτήσαμε τα παιδιά να μας πουν πώς αντιδρά κάποιος όταν είναι θυμωμένος/η. Οι απαντήσαν γράφτηκαν στον πίνακα.
Στη συνέχεια ρωτήσαμε τα παιδιά αν υπάρχουν καλύτεροι τρόποι να εκφράσει κανείς το θυμό του. Τα παιδιά είπαν τις ιδέες τους για θετικούς τρόπους έκφρασης και διαχείρισης του θυμού. Προσπαθήσαμε να μην ασκούμε κριτική στις απόψεις των παιδιών αλλά τους υπενθυμίσαμε ότι οι εισηγήσεις τους πρέπει να είναι θετικές. Και αυτές οι ιδέες καταγράφηκαν.
Δώσαμε το φύλλο εργασίας «Μαργαρίτες συναισθημάτων» . Στο κέντρο της μαργαρίτας γράφτηκε ένα δυσάρεστο συναίσθημα π.χ. λύπη, φόβος κ.λπ. Προτείναμε όλοι μαζί ιδέες για το τι θα μπορούσαμε να κάνουμε για αυτά τα συναισθήματα (π.χ. όταν είμαι λυπημένος μπορώ να το πω σε κάποιον, να ασχοληθώ με κάποια δραστηριότητα που με ευχαριστεί, να γράψω τις σκέψεις μου κτλ). Όλες αυτές οι ιδέες γράφτηκαν στα πέταλα της κάθε μαργαρίτας.