Δημιουργώντας τα δικά μας παιχνίδια: Από το χθές στο σήμερα

Οι μαθητές και οι μαθήτριες στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στον μαθητικό διαγωνισμό “Δημιουργώντας τα δικά μας παιχνίδια: Από το χθές στο σήμερα” παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια για να αποκτήσουν γνώσεις και εμπειρίες και να δημιουργήσουν το δικό τους παιχνίδι.

Παιχνίδι Μπίκο – Παραδοσιακό του Πόντου

Βιωαματική μάθηση – Στ τάξη

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ 2 τάξης μαθαίνουν, ενεργούν και κατακτούν την γνώση βιωματικά στο μάθημα της Φυσικής

Ενημερωτικό Δελτίο – Εισαγωγή μαθητών στα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες, σας γνωστοποιούμε ότι για την εγγραφή μαθητών στα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία για το σχ. έτος 2024-25 θα πρέπει να διαβάσετε προσεκτικά τα σχετικά έγγραφα που βρίσκονται παρακάτω. Επισημαίνεται ότι, σε περίπτωση που χρειάζεστε οποιαδήποτε διευκρίνιση, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τα στοιχεία που αναγράφονται στις «Πληροφορίες» του εγγράφου.

Συμμετοχή στον μαθητικό διαγωνισμό “The power of friendship” – European School Radio

Αγαπητές/οι Γονείς και Κηδεμόνες, μαθητές και μαθήτριες το σχολείο μας, το Δημοτικό Σχολείο Νέας Σάντας Κιλκίς, συμμετείχε και φέτος στον μαθητικό μουσικό διαγωνισμό του European School Radio με θέμα ‘ The power of friendship” ( Η Δύναμη της Φιλίας )! Το σχολείο έλαβε μέρος στην κατηγορία “Τραγούδι” με τον τίτλο ‘True friends are forever’ ( Οι αληθινοί φίλοι είναι για πάντα)!Η ψηφοφορία των ακροατών έχει αρχίσει και θέλουμε την ψήφο σας!!! Ο σύνδεσμος για την ψηφοφορία είναι ο ακόλουθος;https://vote.europeanschoolradio.eu/vote Στα φίλτρα πρέπει να  εμφανίζεται μόνο η λέξη Δημοτικό (“βγάλτε” τα υπόλοιπα φίλτρα). Στην ταξινόμηση επιλέξτε : Με ID Αύξουσα ! Το νούμερο της συμμετοχής μας είναι το 9521. Πατήστε απλά την καρδούλα για like !Καλή ακρόαση!!! Ευχαριστούμε πολύ!!!!

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “Ήρωας του Διαδικτύου”

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας συμμετέχουν σε δράσεις του εκπαιδευτικού προγράμματος ώστε με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών να καταστούν λογικοί και υπεύθυνοι χρήστες του διαδικτύου.

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τάξεων ενημερώθηκαν για την “Ασφάλεια στο Διαδίκτυο” στις 6 Φεβρουαρίου ενώ οι εκπαιδευτικοί επιμορφώθηκαν για τις τελευταίες εξελίξεις στο παραπάνω αντικείμενο.

Ευχαριστήριο –

Οι εκπαιδευτικοί και μαθητές/τριες ευχαριστούν την εταιρεία ΦΑΙΔΩΝ Α.Ε. – Βιομηχανία Ζαχαροπλαστικής για την προσφορά κερασμάτων στα μέλη της σχολικής κοινότητας κατά την εορτή των Τριών Ιεραρχών.

Εθελοντική δράση

Οι εκπαιδευτικοί, μαθητές/τριες, γονείς και κηδεμόνες συγκέντρωσαν ρούχα και οικιακό εξοπλισμό για ενίσχυση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Οι ωφελούμενοι δέχθηκαν τη προσφορά και ευχαρίστησαν όλους τους συμμετέχοντες.

Εργαστήρια Δεξιοτήτων – Οικολογικά σχολεία

Οι μαθητές /τριες της Στ1 τάξης στο πλαίσιο της συμμετοχής της σχολικής μονάδας στο Δίκτυο “Οικολογικά Σχολεία” μελετούν, μαθαίνουν και εφαρμόζουν γνώσεις σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος. Σε αυτή τη διαδικασία η προσέγγιση γίνεται μέσα από διάφορα γνωστικά αντικείμενα.

Δημιουργία ιστορίας στην οπτική γλώσσα προγραμματισμού scratch με αντικείμενο την ανακύκλωση.