Πρόγραμμα: “Εγώ κι εσύ μαζί”

Στα πλαίσια του προγράμματος “ομαλή μετάβαση από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό” πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση μαθητών της Ε΄τάξης του δημοτικού και των μαθητών του νηπιαγωγείου.

Υπεύθυνη προγράμματος: Καλλιόπη Βλασίου

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των Ε & Στ τάξεων  κατά την επίσκεψη τους στο Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς, άκουσαν πληροφορίες για τις δράσεις του συλλόγου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, είδαν φορεσιές από διάφορα μέρη της Ελλάδας και φυσικά χόρεψαν Ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς.

Γνωρίζοντας τη Γερμανική κουλτούρα.

Οι μαθητές στο πλαίσιο του μαθήματος της Γερμανικής Γλώσσας  γνώρισαν σημαντικά αξιοθέατα των γερμανόφωνων χωρών, περιηγήθηκαν εικονικά σε μεγάλες πόλεις και συζήτησαν ήθη και έθιμα της περιοχής. Συνεργάστηκαν στην σύνθεση κολάζ και έμαθαν νέο λεξιλόγιο σχετικά με τις ονομασίες χωρών, πόλεων και σημαντικών μνημείων.

 

Συνέντευξη από τη σχολική νοσηλεύτρια.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης, με αφορμή την ενότητα της Γλώσσας: “Ατυχήματα”, πήραμε μια συνέντευξη από τη σχολική νοσηλεύτρια του Σχολείου σας κ. Παπαθανασίου Μαρία.

Μιλήσαμε και λύσαμε απορίες σχετικά με τα ατυχήματα που μπορούν να συμβούν στο σχολείο, στο σπίτι και γενικά στην καθημερινότητά μας. Παράλληλα πληροφορηθήκαμε τον τρόπο που μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε.

Μέρος της συζήτησής μας περιείχε ερωτήσεις που αφορούσαν τις σπουδές της, αλλά και τις απαιτήσεις, τις δυσκολίες και την ικανοποίηση που παίρνει από το επάγγελμά της.

Η συζήτηση μας ήταν πολύ εποικοδομητική και ευχαριστούμε πολύ τη σχολική μας νοσηλεύτρια γι’ αυτό.