Εργαστήρια Δεξιοτήτων

Οι μαθητές-τριες της Δ΄τάξης υλοποίησαν στα πλαίσια των εργαστηρίων δεξιοτήτων τέσσερα προγράμματα που ενίσχυσαν τη συνδυαστική γνώση με βιωματικό και συνεργατικό τρόπο δίνοντας έμφαση σε εκπαιδευτικές δράσεις και δραστηριότητες, όπως π.χ. κατασκευές, θεατρικό παιχνίδι, οργάνωση έρευνας, εικαστικές δημιουργίες.

ΠΡΟ.ΘΕ.ΣΥ ((Σχολικό Σύστημα Προώθησης Θετικής Συμπεριφοράς)

Το σχολείο μας συνεχίζει και αυτή τη χρονιά την εφαρμογή του σχολικού προγράμματος ΠΡΟ.ΘΕ.ΣΥ. Το συγκεκριμένο σύστημα επιδιώκει τη δημιουργία και διατήρηση θετικού και ασφαλούς κλίματος στη σχολική μονάδα με απώτερο σκοπό τη μεγιστοποίηση της μαθησιακής και κοινωνικής επίδοσης όλων των μαθητών. Με τη συμπλήρωση ερωτηματολογίων από τους μαθητές διερευνήθηκε η εξέλιξη της υλοποίησης του προγράμματος.

1ος Διαγωνισμός συγγραφής πρωτότυπου παραμυθιού ή διηγήματος του σχολείου μας

Φέτος για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας διαγωνισμός συγγραφής πρωτότυπου παραμυθιού ή διηγήματος για τους μαθητές-τριες της ΣΤ΄ τάξης με πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών των τμημάτων ΣΤ1 και ΣΤ2 Τσιτσίμη Ιωάννη και Τσάμη Αχιλλέα. Οι μαθητές-τριες ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό. Ακολούθησε η βράβευση των καλύτερων παραμυθιών ή διηγημάτων. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την προσπάθειά τους!

2 Απριλίου: Γιορτάζουμε την παγκόσμια ημέρα Παιδικού βιβλίου!

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, την ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκαν ποικίλες δράσεις, με σκοπό να τονίσουν την αξία των βιβλίων και της ανάγνωσης.

Δ΄τάξη
Μαθητές της ΣΤ τάξης διαβάζουν βιβλία στους μαθητές των μικρότερων τάξεων.

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο ΚΠΕ Κιλκίς

Το σχολείο μας πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο ΚΠΕ Κιλκίς για την υλοποίηση του προγράμματος ¨Στα μονοπάτια του δάσους¨ στην περιοχή του Παλαιού Γυναικόκαστρου. Το πρόγραμμα υλοποιείται στο χώρους του ΚΕΠΕΑ/ΚΠΕ και στο πεδίο γύρω από αυτό (πλατανόδασος, πευκόδασος). Οι μαθητές μελετούν το δάσος ως οικοσύστημα, μαθαίνουν για τα πολλαπλά οφέλη του, την έννοια των φυσικών πόρων και εφαρμόζουν βιωματικά στη συνέχεια τις γνώσεις αυτές στο πεδίο δράσεων γύρω από το ΚΕΠΕΑ/ΚΠΕ.

Παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Με υπερηφάνεια και αισιοδοξία πραγματοποιήθηκε η παρέλαση των μαθητών-τριών του σχολείου μας που τίμησαν την επέτειο της 25ης Μαρτίου του 1821.

Γιορτή της 25ης Μαρτίου

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄τάξης του σχολείου μας παρουσίασαν τη διπλή γιορτή που εορτάζουμε την ημέρα της 25ης Μαρτίου: Τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και τον Ευαγγελισμό της απελευθέρωσης της Ελλάδας. Πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την προσπάθειά τους!

6η Μαρτίου: Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από το Υπουργείο Παιδείας ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού. Στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκαν διάφορες δράσεις ευαισθητοποίησης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σχολικής βίας. Οι μαθητές-τριες σχημάτισαν με τις τσάντες τους το σύνθημα ¨Μίλα τώρα! Μη φοβάσαι!¨ενωμένοι χέρι χέρι! Επίσης δημιούργησαν αφίσες στις τάξεις τους!

Δ΄ΤΑΞΗ
Β΄ΤΑΞΗ
Α΄ΤΑΞΗ
ΣΤ2 ΤΑΞΗ